Wostorg Idealnyj
Z Winogrona.org
(Różnice między wersjami)
(→Choroby) |
m |
||
| Linia 1: | Linia 1: | ||
{{Odmiana infobox | {{Odmiana infobox | ||
| - | + | |kolor=#99B3FF | |
| - | |kolor = #99B3FF | + | |odmiana=Wostorg Idealnyj |
| - | |zdjęcie = Wostorg_idealnyj_dziadek2.jpg | + | |zdjęcie=Wostorg_idealnyj_dziadek2.jpg |
| - | |opis zdjęcia = grono, fot.dziadek2 | + | |opis zdjęcia=grono, fot.dziadek2 |
| - | |rodzice = [[odmiana:: | + | |rodzice=[[odmiana::Villard blanc]] x [[odmiana::Wostorg]] |
| - | + | |kraj pochodzenia=Rosja | |
| - | |kraj pochodzenia = Rosja | + | |masa grona=1000 |
| - | |masa grona = 1000 | + | |rozmiary jagód=25x20 mm |
| - | |rozmiary jagód = 25x20 mm | + | |smak=zharmonizowany |
| - | |smak = zharmonizowany | + | |mrozoodporność=-26 |
| - | + | |kolor gron=jasne | |
| - | + | |zapylanie=własnopylna | |
| - | |mrozoodporność = -26 | + | |zastosowanie=deserowe |
| - | |kolor gron = jasne | + | |nasiona=TAK |
| - | + | ||
| - | |zapylanie = własnopylna | + | |
| - | |zastosowanie = deserowe | + | |
}} | }} | ||
| - | |||
== Opis == | == Opis == | ||
dojrzewanie 120-125dni | dojrzewanie 120-125dni | ||
Wersja z 21:00, 12 sty 2011
| Wostorg Idealnyj | |
|---|---|
| grono, fot.dziadek2 | |
| Rodzice | Villard blanc x Wostorg |
| Kraj pochodzenia | Rosja |
| Masa grona | 1000 g |
| Rozmiary jagód | 25x20 mm mm |
| smak | zharmonizowany |
| Mrozoodporność | -26 °C247,15 K -14,8 °F 444,87 °R |
| Kolor gron | jasne |
| Zapylanie | własnopylna |
| Zastosowanie | deserowe |
Opis
dojrzewanie 120-125dni
Choroby
Odmiana nieco podatna na mączniaka prawdziwego.
Cięcie
treść
Synonimy
treść
Literatura
http://vinograd.info/sorta/stolovye/vostorg-idealnyi.html
Zdjęcia
Fakty o Wostorg Idealnyj — Kliknij + aby znaleźć podobne strony.RDF feed
| Kolor gron | jasne + |
| Kraj | Rosja + |
| Masa | 1.000 g + |
| Mrozoodpornosc | 247,15 K (-26 °C, -14,8 °F, 444,87 °R) + |
| Odmiana | Wostorg Idealnyj +, Villard blanc + i Wostorg + |
| Rozmiar jagód | 25x20 mm mm + |
| Smak | Zharmonizowany + |
| Zastosowanie | Zastosowanie deserowe + |

