Cięcie krzewów winorośli
Z Winogrona.org
(Różnice między wersjami)
(Utworzył nową stronę „Jeden z podstawowych zabiegów agrotechnicznych w uprawie winorośli mający na celu stworzenie krzewowi optymalnych warunków rozwoju, a przede wszystkim owocowania. P…”) |
|||
| Linia 1: | Linia 1: | ||
Jeden z podstawowych zabiegów agrotechnicznych w uprawie winorośli mający na celu stworzenie krzewowi optymalnych warunków rozwoju, a przede wszystkim owocowania. Polega na usunięciu zbędnych części jednorocznych lub wieloletnich krzewu w celu zoptymalizowania ilości i jakości uzyskiwanych owoców. | Jeden z podstawowych zabiegów agrotechnicznych w uprawie winorośli mający na celu stworzenie krzewowi optymalnych warunków rozwoju, a przede wszystkim owocowania. Polega na usunięciu zbędnych części jednorocznych lub wieloletnich krzewu w celu zoptymalizowania ilości i jakości uzyskiwanych owoców. | ||
| + | [[Kategoria:Słownik]] | ||
Aktualna wersja na dzień 11:55, 14 lut 2010
Jeden z podstawowych zabiegów agrotechnicznych w uprawie winorośli mający na celu stworzenie krzewowi optymalnych warunków rozwoju, a przede wszystkim owocowania. Polega na usunięciu zbędnych części jednorocznych lub wieloletnich krzewu w celu zoptymalizowania ilości i jakości uzyskiwanych owoców.

