AMR-1
Z Winogrona.org
(Utworzył nową stronę „Saccharomyces cerevisiae CHARAKTERYSTYKA ORGANOLEPTYCZNA EnartisFerm AMR-1 to drożdże o wysokiej tolerancji na alkohol, wybrane z winogron Amarone do fermentacji na…”) |
|||
Linia 25: | Linia 25: | ||
Niska produkcja piany | Niska produkcja piany | ||
Zgodność z fermentacją jabłkowo-mlekową: neutralna | Zgodność z fermentacją jabłkowo-mlekową: neutralna | ||
+ | |||
+ | Informacje ze strony producenta: https://www.enartis.com/en/products/wine/ | ||
+ | |||
+ | '''Powrót:''' http://www.winogrona.org/index.php?title=Dro%C5%BCd%C5%BCe_szlachetne_-_specyfikacja_szczep%C3%B3w |
Aktualna wersja na dzień 12:24, 16 wrz 2020
Saccharomyces cerevisiae
CHARAKTERYSTYKA ORGANOLEPTYCZNA
EnartisFerm AMR-1 to drożdże o wysokiej tolerancji na alkohol, wybrane z winogron Amarone do fermentacji na późny zbioór i suszone winogrona. Produkuje bardzo eleganckie wina, które wyrażają charakter odmianow i terroir. Nawet w trudnych warunkach, takich jak wysokie stężenie cukru i alkoholu, niskie pH i niska temperatura. EnartisFerm AMR-1 może szybko fermentować do końca, dając czyste wina o przyjemnym aromacie czarnych owoców i przypraw. W fazie surowej uwalnia duże ilości mannoprotein i polisacharydów, które ulegają poprawie. Trwałość w ustach i barwie.
CHARAKTERYSTYKA MIKROBIOLOGICZNA
Temperatura fermentacji 10 - 30 ° C (50-86 ° F), optymalnie 12-16 ° C (53-61 ° F) Krótka faza opóźnienia Szybkość fermentacji jest szybka w temperaturze powyżej 20 ° C (68 ° F), umiarkowana w niższej temperaturze Tolerancja na alkohol ≤ 18% v / v Stosunek cukier / alkohol 16,3 - 16,7 g na 1% alkoholu Neutralny czynnik zabójcy tolerancja na niskie pH Odporność na wolny SO2 dobra
CHARAKTERYSTYKA ENOLOGICZNA
Średnie zapotrzebowanie na azot Tlen potrzebuje mało Niska produkcja lotnej kwasowości (zwykle <0,35 g / l) Niska produkcja H2S Niska produkcja SO2 Produkcja glicerolu średnio-wysoka (8-10 g / L w 13% winie alkoholowym) Niska produkcja piany Zgodność z fermentacją jabłkowo-mlekową: neutralna
Informacje ze strony producenta: https://www.enartis.com/en/products/wine/
Powrót: http://www.winogrona.org/index.php?title=Dro%C5%BCd%C5%BCe_szlachetne_-_specyfikacja_szczep%C3%B3w