Red Fruit
Z Winogrona.org
(Różnice między wersjami)
(Utworzył nową stronę „Saccharomyces cerevisiae CHARAKTERYSTYKA ORGANOLEPTYCZNA EnartisFerm Red Fruit są w stanie wytworzyć intensywne drugorzędne aromaty w szerokim zakresie warunków. …”) |
|||
Linia 26: | Linia 26: | ||
- | + | Informacje ze strony producenta: https://www.enartis.com/en/products/wine/ | |
- | + | ||
- | + | '''Powrót:''' http://www.winogrona.org/index.php?title=Dro%C5%BCd%C5%BCe_szlachetne_-_specyfikacja_szczep%C3%B3w | |
- | + |
Aktualna wersja na dzień 12:32, 16 wrz 2020
Saccharomyces cerevisiae
CHARAKTERYSTYKA ORGANOLEPTYCZNA
EnartisFerm Red Fruit są w stanie wytworzyć intensywne drugorzędne aromaty w szerokim zakresie warunków. Wina fermentowane przy użyciu tego szczepu są przyjazne dla konsumenta z przyjemnymi aromatami jagód (borówka, jeżyna, wiśnia, malina) i fiołka. EnartisFerm Red Fruit produkuje znaczną ilość glicerolu z poszanowaniem kwasowości. W rezultacie wina smakują miękko i świeżo.
CHARAKTERYSTYKA MIKROBIOLOGICZNA
Temperatura fermentacji 14 - 32ºC (57-89 ° F) Krótka faza opóźnienia Szybkość fermentacji Tolerancja na alkohol ≤ 15,5% v / v Neutralny czynnik zabójcy
CHARAKTERYSTYKA ENOLOGICZNA
Azot: potrzebuje dużo Tlen: potrzebuje dużo Średnia produkcja lotnej kwasowości Średnia produkcja H2S Średnia produkcja SO2 Wysoka produkcja glicerolu Wysoka produkcja aldehydu octowego: dobry wpływ na stabilność koloru Zgodność z fermentacją jabłkowo-mlekową: neutralna
Informacje ze strony producenta: https://www.enartis.com/en/products/wine/
Powrót: http://www.winogrona.org/index.php?title=Dro%C5%BCd%C5%BCe_szlachetne_-_specyfikacja_szczep%C3%B3w