modified on 16 lut 2010 at 21:53 ••• 2 209 views

Odmiany przerobowe

Z Winogrona.org

(Różnice między wersjami)
(Utworzył nową stronę „Odmiany winorośli przeznaczone do przetwarzania na wina, soki itp. Charakteryzuja się mniejszymi i bardziej od odmian deserowych soczystymi, a często o gorszym smaku…”)
Linia 1: Linia 1:
Odmiany winorośli przeznaczone do przetwarzania na wina, soki itp. Charakteryzuja się mniejszymi i bardziej od odmian deserowych soczystymi, a często o gorszym smaku jagodami. Mają też niższe wymagania termiczne i znacznie wyższą plenność.
Odmiany winorośli przeznaczone do przetwarzania na wina, soki itp. Charakteryzuja się mniejszymi i bardziej od odmian deserowych soczystymi, a często o gorszym smaku jagodami. Mają też niższe wymagania termiczne i znacznie wyższą plenność.
 +
 +
 +
 +
 +
[[Kategoria:Słownik]]
[[Kategoria:Słownik]]
-
można powiązać z filtrem wyszukującym odmiany po ... w tym wypadku odmiany przerobowe
+
''można powiązać z filtrem wyszukującym odmiany po ... w tym wypadku odmiany przerobowe
-
patrz również na inne w słowniku na '''O'''
+
patrz również na inne w słowniku na '''O''' ''
[[Kategoria:Artykuły wymagające edycji]]
[[Kategoria:Artykuły wymagające edycji]]

Wersja z 12:19, 14 lut 2010

Odmiany winorośli przeznaczone do przetwarzania na wina, soki itp. Charakteryzuja się mniejszymi i bardziej od odmian deserowych soczystymi, a często o gorszym smaku jagodami. Mają też niższe wymagania termiczne i znacznie wyższą plenność.

można powiązać z filtrem wyszukującym odmiany po ... w tym wypadku odmiany przerobowe patrz również na inne w słowniku na O