Odmiany przerobowe
Z Winogrona.org
(Różnice między wersjami)
(Utworzył nową stronę „Odmiany winorośli przeznaczone do przetwarzania na wina, soki itp. Charakteryzuja się mniejszymi i bardziej od odmian deserowych soczystymi, a często o gorszym smaku…”) |
|||
Linia 1: | Linia 1: | ||
Odmiany winorośli przeznaczone do przetwarzania na wina, soki itp. Charakteryzuja się mniejszymi i bardziej od odmian deserowych soczystymi, a często o gorszym smaku jagodami. Mają też niższe wymagania termiczne i znacznie wyższą plenność. | Odmiany winorośli przeznaczone do przetwarzania na wina, soki itp. Charakteryzuja się mniejszymi i bardziej od odmian deserowych soczystymi, a często o gorszym smaku jagodami. Mają też niższe wymagania termiczne i znacznie wyższą plenność. | ||
+ | |||
+ | |||
+ | |||
+ | |||
+ | |||
[[Kategoria:Słownik]] | [[Kategoria:Słownik]] | ||
- | można powiązać z filtrem wyszukującym odmiany po ... w tym wypadku odmiany przerobowe | + | ''można powiązać z filtrem wyszukującym odmiany po ... w tym wypadku odmiany przerobowe |
- | patrz również na inne w słowniku na '''O''' | + | patrz również na inne w słowniku na '''O''' '' |
[[Kategoria:Artykuły wymagające edycji]] | [[Kategoria:Artykuły wymagające edycji]] |
Wersja z 12:19, 14 lut 2010
Odmiany winorośli przeznaczone do przetwarzania na wina, soki itp. Charakteryzuja się mniejszymi i bardziej od odmian deserowych soczystymi, a często o gorszym smaku jagodami. Mają też niższe wymagania termiczne i znacznie wyższą plenność.
można powiązać z filtrem wyszukującym odmiany po ... w tym wypadku odmiany przerobowe patrz również na inne w słowniku na O