Zastosowanie przerobowe
Z Winogrona.org
(Różnice między wersjami)
Canin (dyskusja | wkład)
(Utworzył nową stronę „Odmiany winorośli przeznaczone do przetwarzania na wina, soki itp. Charakteryzuja się mniejszymi i bardziej od odmian deserowych soczystymi, a często o gorszym smaku…”)
następna edycja →
(Utworzył nową stronę „Odmiany winorośli przeznaczone do przetwarzania na wina, soki itp. Charakteryzuja się mniejszymi i bardziej od odmian deserowych soczystymi, a często o gorszym smaku…”)
następna edycja →
Wersja z 21:52, 16 lut 2010
Odmiany winorośli przeznaczone do przetwarzania na wina, soki itp. Charakteryzuja się mniejszymi i bardziej od odmian deserowych soczystymi, a często o gorszym smaku jagodami. Mają też niższe wymagania termiczne i znacznie wyższą plenność.