Form talk:Dodaj odmianę
Z Winogrona.org
(Różnice między wersjami)
(cukier w % czy Brix -- ~~~~) |
Gsapijaszko (dyskusja | wkład) m (→cukier w % czy Brix -- Zbyszekb 21:29, 17 sty 2011 (UTC)) |
||
Linia 3: | Linia 3: | ||
Przy zapisywaniu cukru dla odmiany - nie można zapisać tej wielkości w jednostkach Brix (Oe lub Blg) - szablon przyjmuje tylko w procentach. | Przy zapisywaniu cukru dla odmiany - nie można zapisać tej wielkości w jednostkach Brix (Oe lub Blg) - szablon przyjmuje tylko w procentach. | ||
Podawanie cukru w procentach jest bardzo nie jednoznaczne , bo są różne metody i szkoły takiego liczenia - trzeba by wtedy podać nazwę szkoły i wzór do obliczeń. | Podawanie cukru w procentach jest bardzo nie jednoznaczne , bo są różne metody i szkoły takiego liczenia - trzeba by wtedy podać nazwę szkoły i wzór do obliczeń. | ||
+ | |||
+ | ===Re: cukier w % czy Brix -- [[Użytkownik:Gsapijaszko|gsapijaszko]] 22:29, 17 sty 2011 (UTC)=== | ||
+ | |||
+ | : W stopniach Brixa, tylko w stopniach Brixa. Poprawiłem w formularzu, takoż w szablonie do opisywania odmian. |
Wersja z 22:29, 17 sty 2011
cukier w % czy Brix -- Zbyszekb 21:29, 17 sty 2011 (UTC)
Przy zapisywaniu cukru dla odmiany - nie można zapisać tej wielkości w jednostkach Brix (Oe lub Blg) - szablon przyjmuje tylko w procentach. Podawanie cukru w procentach jest bardzo nie jednoznaczne , bo są różne metody i szkoły takiego liczenia - trzeba by wtedy podać nazwę szkoły i wzór do obliczeń.
Re: cukier w % czy Brix -- gsapijaszko 22:29, 17 sty 2011 (UTC)
- W stopniach Brixa, tylko w stopniach Brixa. Poprawiłem w formularzu, takoż w szablonie do opisywania odmian.