Saint Pepin
Z Winogrona.org
(Różnice między wersjami)
(→Opis) |
|||
Linia 4: | Linia 4: | ||
|rodzice=Minesota 78 x Seyval Blanc | |rodzice=Minesota 78 x Seyval Blanc | ||
|gatunek=Hybryda międzygatunkowa | |gatunek=Hybryda międzygatunkowa | ||
- | |kraj pochodzenia=USA, (Elmer Swenson) | + | |kraj pochodzenia=USA, (Elmer Swenson) |
|masa grona=150 - 240 | |masa grona=150 - 240 | ||
|rozmiary jagód=16-18 | |rozmiary jagód=16-18 | ||
Linia 17: | Linia 17: | ||
|cięcie=8 - 11 oczek/m2 | |cięcie=8 - 11 oczek/m2 | ||
}} | }} | ||
- | |||
- | |||
== Opis == | == Opis == | ||
- | + | St Pepin to hybryda wyhodowana w 1983 roku przez Elmera Swensona siostra odmiany La Crosse. Pora dojrzewania owoców wczesna do średnio wczesnej. Grona średniej wielkości, luźne. Jagody średniej wielkości lub małe, kuliste, żółtozielone. Zawartość cukru w owocach często przekracza 20%. Wino dobrej jakości o owocowym aromacie, typu Riesling. | |
== Choroby == | == Choroby == | ||
Wersja z 20:15, 27 gru 2012
St. Pepin | |
---|---|
Rodzice | Minesota 78 x Seyval Blanc |
Gatunek | Hybryda międzygatunkowa |
Kraj pochodzenia | USA, (Elmer Swenson) |
Masa grona | 150 - 240 g |
Rozmiary jagód | 16-18 mm |
Masa jagód | 2 - 3 g |
Zawartość cukrów | 22 °Bx |
Zawartość kwasów | 9 g/l |
Opis
St Pepin to hybryda wyhodowana w 1983 roku przez Elmera Swensona siostra odmiany La Crosse. Pora dojrzewania owoców wczesna do średnio wczesnej. Grona średniej wielkości, luźne. Jagody średniej wielkości lub małe, kuliste, żółtozielone. Zawartość cukru w owocach często przekracza 20%. Wino dobrej jakości o owocowym aromacie, typu Riesling.
Choroby
Cięcie
Synonimy
Tematy na naszym forum
Literatura
Zdjęcia
Fakty o Saint Pepin — Kliknij + aby znaleźć podobne strony.RDF feed
Cięcie | 8 - 11 oczek/m2 oczek/m2 + |
Gatunek | Hybryda międzygatunkowa + |
Kraj | USA, (Elmer Swenson) + |
Masa | 150 -240g + |
Masa jagód | 2 - 3 g + |
Obciążenie | 40-50 płodnych oczek na krzew + |
Obsada gron | 1.9 szt. + |
Odmiana | St. Pepin + |
Plenność | średnia + |
Płodność latorośli | 90 % + |
Rozmiar jagód | 16-18 mm + |
Zawartość cukrów | 22 + |
Zawartość kwasów | 9 + |