Form talk:Dodaj odmianę
Z Winogrona.org
Spis treści |
cukier w % czy Brix -- Zbyszekb 21:29, 17 sty 2011 (UTC)
Przy zapisywaniu cukru dla odmiany - nie można zapisać tej wielkości w jednostkach Brix (Oe lub Blg) - szablon przyjmuje tylko w procentach. Podawanie cukru w procentach jest bardzo nie jednoznaczne , bo są różne metody i szkoły takiego liczenia - trzeba by wtedy podać nazwę szkoły i wzór do obliczeń.
Re: cukier w % czy Brix -- gsapijaszko 22:29, 17 sty 2011 (UTC)
- W stopniach Brixa, tylko w stopniach Brixa. Poprawiłem w formularzu, takoż w szablonie do opisywania odmian.
Re: Re: cukier w % czy Brix -- Zbyszekb 20:23, 18 sty 2011 (UTC)
Szablon nie pozwala wstawić parametrów cukrów i kwasów w zakresie : od-do. Tak jak np. przy ciężarze gron i jagód.
edycja wg szablonu -- Zbyszekb 18:16, 24 sty 2011 (UTC)
po wypełnieniu szablonu w takie dane jak m.in. wzrost,drewnienie,obsada gron,plenność itd i po zapisaniu - nie widać tych danych ? np.po uzupełnieniu danych odmiany Wiktoria.