Rondo
Z Winogrona.org
(Różnice między wersjami)
(Utworzył nową stronę „{{Odmiana infobox |odmiana = Rondo |kolor = #99B3FF |zdjęcie = 320_Rondo_-_grona_Dariusz_Gerula.jpg |opis zdjęcia = Rondo - grona Foto: Dariusz Gerula |rodzice = [[od…”) |
|||
| Linia 26: | Linia 26: | ||
== Zdjęcia == | == Zdjęcia == | ||
<gallery widths=180px heights=180px perrow=3> | <gallery widths=180px heights=180px perrow=3> | ||
| - | Plik:161_Rondo_Koronka._G._Sapijaszko.jpg | + | Plik:161_Rondo_Koronka._G._Sapijaszko.jpg|Koronka., Foto: G. Sapijaszko |
| - | Plik:162_Rondo_Liscie._G._Sapijaszko.jpg | + | Plik:162_Rondo_Liscie._G._Sapijaszko.jpg|Liście., Foto: G. Sapijaszko |
| - | Plik:200_Rondo_-_lisc_P._Zdanowski.jpg | + | Plik:200_Rondo_-_lisc_P._Zdanowski.jpg|Rondo - liść, Foto: P. Zdanowski |
| - | Plik:321_Rondo_-_grono_Dariusz_Gerula.jpg | + | Plik:321_Rondo_-_grono_Dariusz_Gerula.jpg|Rondo - grono, Foto: Dariusz Gerula |
</gallery> | </gallery> | ||
| + | |||
[[Kategoria:Odmiany]] | [[Kategoria:Odmiany]] | ||
Wersja z 20:17, 12 lut 2010
| Rondo | |
|---|---|
| Rondo - grona Foto: Dariusz Gerula | |
| Rodzice | Saperawi Siewiernyj x St. Laurent |
| Gatunek | hybryda międzygatunkowa |
| Kraj pochodzenia | Niemcy (Geisenheim) |
| Masa grona | 150-200 g |
| Rozmiary jagód | 16 mm mm |
| SAT | 2600-2700 |
| Termin dojrzewania | 11-20.09 |
| Mrozoodporność | -25 °C248,15 K -13 °F 446,67 °R |
| Kolor gron | granatowe |
| Zastosowanie | przerobowe |
Opis
Bardzo dobra, plenna odmiana winnicza do wyrobu czerwonego wina. Wrażliwa na wiosenne przymrozki (wcześnie rozpoczyna wegetację).
Synonimy
Gm 6494-5.
Zdjęcia
Fakty o Rondo — Kliknij + aby znaleźć podobne strony.RDF feed
| Dojrzewanie | 11-20.09 + |
| Gatunek | Hybryda międzygatunkowa + |
| Kolor gron | granatowe + |
| Kraj | Niemcy (Geisenheim) + |
| Masa | 150 -200g + |
| Mrozoodpornosc | 248,15 K (-25 °C, -13 °F, 446,67 °R) + |
| Odmiana | Rondo +, Saperawi Siewiernyj + i St. Laurent + |
| Rozmiar jagód | 16 mm mm + |
| Sat | 2.600 -2700 + |
| Zastosowanie | Zastosowanie przerobowe + |

