Roy Chevrier 5-17
Z Winogrona.org
(Różnice między wersjami)
(Utworzył nową stronę „{{Odmiana infobox |odmiana = Roy Chevrier 5-17 |kolor = #99B3FF |zdjęcie = |opis zdjęcia = |rodzice = odmiana::Oporto Colombeau x odmiana::Gradiska |gatunek…”) |
|||
| Linia 20: | Linia 20: | ||
== Opis == | == Opis == | ||
Odmiana pochodząca z tych samych odmian rodzicielskich jak popularna w Polsce odmiana Peage 5-10 i ma podobne cechy - różni sie kolorem jagód. Wartość użytkową obniża wyczuwalny smak labrusca. | Odmiana pochodząca z tych samych odmian rodzicielskich jak popularna w Polsce odmiana Peage 5-10 i ma podobne cechy - różni sie kolorem jagód. Wartość użytkową obniża wyczuwalny smak labrusca. | ||
| + | |||
| + | == Choroby == | ||
| + | |||
| + | |||
| + | == Cięcie == | ||
| + | |||
== Synonimy == | == Synonimy == | ||
Peage 5-17. | Peage 5-17. | ||
| + | |||
| + | == Literatura == | ||
| + | |||
| + | |||
| + | == Zdjęcia == | ||
[[Kategoria:Odmiany]] | [[Kategoria:Odmiany]] | ||
Wersja z 12:13, 18 lut 2010
| Roy Chevrier 5-17 | |
|---|---|
| Rodzice | Oporto Colombeau x Gradiska |
| Gatunek | hybryda międzygatunkowa |
| Kraj pochodzenia | Francja |
| Masa grona | 150-250 g |
| Rozmiary jagód | 16 mm mm |
| smak | labrusca |
| Termin dojrzewania | 1-10.10 |
| Mrozoodporność | -24 °C249,15 K -11,2 °F 448,47 °R |
| Kolor gron | zielone |
| Zastosowanie | ogólne |
Opis
Odmiana pochodząca z tych samych odmian rodzicielskich jak popularna w Polsce odmiana Peage 5-10 i ma podobne cechy - różni sie kolorem jagód. Wartość użytkową obniża wyczuwalny smak labrusca.
Choroby
Cięcie
Synonimy
Peage 5-17.
Literatura
Zdjęcia
Fakty o Roy Chevrier 5-17 — Kliknij + aby znaleźć podobne strony.RDF feed
| Dojrzewanie | 1-10.10 + |
| Gatunek | Hybryda międzygatunkowa + |
| Kolor gron | zielone + |
| Kraj | Francja + |
| Masa | 150 -250g + |
| Mrozoodpornosc | 249,15 K (-24 °C, -11,2 °F, 448,47 °R) + |
| Odmiana | Roy Chevrier 5-17 +, Oporto Colombeau + i Gradiska + |
| Rozmiar jagód | 16 mm mm + |
| Smak | Labrusca + |
| Zastosowanie | Zastosowanie ogólne + |

