modified on 22 lut 2016 at 17:44 ••• 17 615 views

Muskat Morawski

Z Winogrona.org

(Różnice między wersjami)
(Zdjęcia: fotki identyfikacyjne)
(Zdjęcia wykonane przez forumowiczów)
 
Linia 39: Linia 39:
===Zdjęcia wykonane przez forumowiczów===
===Zdjęcia wykonane przez forumowiczów===
-
brak
+
 
 +
'''Koronka'''
 +
<gallery widths=150px heights=150px perrow=4>
 +
Plik:foto1.jpg|opis zdjęcia
 +
Plik:foto2.jpg|opis zdjęcia
 +
</gallery>
 +
 
 +
'''Liście'''
 +
<gallery widths=150px heights=150px perrow=4>
 +
 
 +
 
 +
</gallery>
 +
 
 +
'''Kwiatostan'''
 +
<gallery widths=150px heights=150px perrow=4>
 +
 
 +
 
 +
</gallery>
 +
 
 +
'''Grona'''
 +
<gallery widths=150px heights=150px perrow=4>
 +
 
 +
 
 +
</gallery>
 +
 
 +
'''Jagody'''
 +
<gallery widths=150px heights=150px perrow=4>
 +
 
 +
 
 +
</gallery>
 +
 
 +
'''Krzew'''
 +
<gallery widths=150px heights=150px perrow=4>
 +
 
 +
 
 +
</gallery>
 +
 
[[Kategoria:Odmiany]]
[[Kategoria:Odmiany]]

Aktualna wersja na dzień 17:44, 22 lut 2016

Muskat Morawski
Rodzice Muskat Ottonel x Prachttraube
Gatunek Vitis vinifera
Kraj pochodzenia Czechy
Masa grona 150-200 g
Rozmiary jagód 15 mm
smak muszkat
SAT ~2500
Termin dojrzewania 21-30.09
Mrozoodporność -22 °C251,15 K
-7,6 °F
452,07 °R
Kolor gron żółte
Zastosowanie przerobowe

Opis

Nowa czeska odmiana przerobowa z Polesovic, dająca możliwość wytworzenia dobrej jakości białego wina o muszkatowym charakterze. Niezbyt mrozoodporna. Krzewy dobrze regenerują się po ewentualnych uszkodzeniach spowodowanych wiosennymi przymrozkami.[1] [1]

Choroby

Cięcie

Synonimy

MOPR 23/33, Muškát moravský

Literatura


Zdjęcia

Zdjęcia ułatwiające identyfikacjędmiany

grono i liść;  ;liść koronka, grono

Inne zdjęcia

trhvin:grono;  ;sapara.cz:grono; Vitiselekt:owocujący krzew;  ;ovine:grona

Zdjęcia wykonane przez forumowiczów

Koronka

Liście

Kwiatostan

Grona

Jagody

Krzew

Fakty o Muskat Morawski — Kliknij + aby znaleźć podobne strony.RDF feed
Dojrzewanie21-30.09  +
GatunekVitis vinifera  +
Kolor gronżółte  +
KrajCzechy  +
Masa150 -200g  +
Mrozoodpornosc251,15 K (-22 °C, -7,6 °F, 452,07 °R)  +
OdmianaMuskat Morawski  +, Muskat Ottonel  + i Prachttraube  +
Rozmiar jagód15 mm  +
Sat2.500  +
SmakMuszkat  +
ZastosowanieZastosowanie przerobowe  +