Kazaczka
Z Winogrona.org
(Różnice między wersjami)
Linia 1: | Linia 1: | ||
- | {{Odmiana infobox | + | {{Odmiana infobox |
- | odmiana = Kazaczka | + | |odmiana = Kazaczka |
- | kolor = #99B3FF | + | |kolor = #99B3FF |
- | zdjęcie = | + | |zdjęcie = |
- | opis zdjęcia = tutaj opis zdjęcia, autor | + | |opis zdjęcia = tutaj opis zdjęcia, autor |
- | rodzice = [[odmiana::Kazaczka-1]] x [[odmiana::Fioletowyj Rannij]]| | + | |rodzice = [[odmiana::Kazaczka-1]] x [[odmiana::Fioletowyj Rannij]] |
- | gatunek = hybryda międzygatunkowa | + | |gatunek = hybryda międzygatunkowa |
- | kraj pochodzenia = Rosja | + | |kraj pochodzenia = Rosja |
- | masa grona = 110 | + | |masa grona = 110 |
- | rozmiary jagód = 15 mm| | + | |rozmiary jagód = 15 mm |
- | smak = muszkat| | + | |smak = muszkat |
- | SAT = | + | |SAT = |
- | + | |termin dojrzewania = 11-20.09| | |
- | mrozoodporność = -27 | + | mrozoodporność = -27 |
- | kolor gron = granatowe | + | |kolor gron = granatowe |
- | nasiona = TAK | + | |nasiona = TAK |
- | zastosowanie = przerobowe | + | |zastosowanie = przerobowe |
}} | }} | ||
== Opis == | == Opis == |
Wersja z 12:17, 12 lut 2010
Kazaczka | |
---|---|
Rodzice | Kazaczka-1 x Fioletowyj Rannij |
Gatunek | hybryda międzygatunkowa |
Kraj pochodzenia | Rosja |
Masa grona | 110 g |
Rozmiary jagód | 15 mm mm |
smak | muszkat |
Termin dojrzewania | 11-20.09 |
Mrozoodporność | -27 °C246,15 K -16,6 °F 443,07 °R |
Kolor gron | granatowe |
Zastosowanie | przerobowe |
Opis
Nadzwyczaj mrozoodporna i wcześnie dojrzewająca odmiana przeznaczona do wyrobu czerwonego wina. Średnio odporna na mączniaka i wrazliwa na szarą pleśń. Mozliwa do uprawy polowej na terenie całej Polski (nawet w chłodniejszych rejonach).
Fakty o Kazaczka — Kliknij + aby znaleźć podobne strony.RDF feed
Dojrzewanie | 11-20.09 + |
Gatunek | Hybryda międzygatunkowa + |
Kolor gron | granatowe + |
Kraj | Rosja + |
Masa | 110 g + |
Mrozoodpornosc | 246,15 K (-27 °C, -16,6 °F, 443,07 °R) + |
Odmiana | Kazaczka +, Kazaczka-1 + i Fioletowyj Rannij + |
Rozmiar jagód | 15 mm mm + |
Smak | Muszkat + |
Zastosowanie | Zastosowanie przerobowe + |