modified on 12 kwi 2023 at 14:48 ••• 14 313 views

Ortega

Z Winogrona.org

(Różnice między wersjami)
(Zdjęcia: fotki-identyfik.)
(uzupełnienie)
Linia 2: Linia 2:
|kolor=#99B3FF
|kolor=#99B3FF
|odmiana=Ortega
|odmiana=Ortega
-
|
 
-
|opis zdjęcia=
 
|rodzice=[[odmiana::Müller Thurgau]] x [[odmiana::Siegerrebe]]
|rodzice=[[odmiana::Müller Thurgau]] x [[odmiana::Siegerrebe]]
|gatunek=Vitis vinifera
|gatunek=Vitis vinifera
|kraj pochodzenia=Niemcy
|kraj pochodzenia=Niemcy
-
|masa grona=
+
|smak=muszkat i pomarańcz
-
|rozmiary jagód=
+
|SAT=2400
-
|masa jagód=
+
|termin dojrzewania=wczesny
-
|smak=
+
|mrozoodporność=-22
-
|termin dojrzewania=
+
|kolor gron=zielone-żółte
-
|ilość dni dojrzewania=
+
-
|mrozoodporność=
+
-
|kolor gron=jasne
+
|zapylanie=własnopylna
|zapylanie=własnopylna
|zastosowanie=przerobowe
|zastosowanie=przerobowe
-
|zawartość cukrów=
+
|zawartość cukrów=21
 +
|zawartość kwasów=7
|nasiona=TAK
|nasiona=TAK
-
|wzrost=
+
|wzrost=średnio silny
-
|drewnienie łozy=
+
|drewnienie łozy=dobre
-
|płodność latorośli=
+
|plenność=średnia
-
|obsada gron=
+
-
|obciążenie=
+
-
|plenność=
+
-
|cięcie=
+
}}
}}
== Opis ==
== Opis ==

Wersja z 21:10, 16 sty 2012

Ortega
Rodzice Müller Thurgau x Siegerrebe
Gatunek Vitis vinifera
Kraj pochodzenia Niemcy
smak muszkat i pomarańcz
SAT 2400
Termin dojrzewania wczesny
Mrozoodporność -22 °C251,15 K
-7,6 °F
452,07 °R
Kolor gron zielone-żółte
Zapylanie własnopylna
Zastosowanie przerobowe
Zawartość cukrów 21 °Bx
Zawartość kwasów 7 g/l

Opis

Choroby

Cięcie

Synonimy

Literatura

Linki

Opinie na forum: Ortega, warto?

Zdjęcia

Zdjęcia ułatwiające identyfikację rozmiary kwiatostanu;  ;kwiatostan;  ;liść;  ;spód liścia

Fakty o Ortega — Kliknij + aby znaleźć podobne strony.RDF feed
Dojrzewaniewczesny  +
Drewnienie łozydobre  +
GatunekVitis vinifera  +
Kolor gronzielone-żółte  +
KrajNiemcy  +
Mrozoodpornosc251,15 K (-22 °C, -7,6 °F, 452,07 °R)  +
OdmianaOrtega  +, Müller Thurgau  + i Siegerrebe  +
Plennośćśrednia  +
Sat2.400  +
SmakMuszkat i pomarańcz  +
Wzrostśrednio silny  +
ZastosowanieZastosowanie przerobowe  +
Zawartość cukrów21  +
Zawartość kwasów7  +