Berliński Czarny
Z Winogrona.org
(Różnice między wersjami)
Grapeseater (dyskusja | wkład) (Utworzył nową stronę „{{Odmiana infobox |kolor=#99B3FF |odmiana=Berliński Czarny |zdjęcie=Berlinski1.jpg |opis zdjęcia=Berliński Czarny, foto: Kapitan |gatunek=Hybryda międzygatunkowa |…”) |
Grapeseater (dyskusja | wkład) |
||
Linia 72: | Linia 72: | ||
</gallery> | </gallery> | ||
- | [[Kategoria:Odmiany| | + | [[Kategoria:Odmiany|Berliński Czarny]] |
Aktualna wersja na dzień 09:06, 13 mar 2016
Berliński Czarny | |
---|---|
![]() Berliński Czarny, foto: Kapitan | |
Gatunek | Hybryda międzygatunkowa |
Kraj pochodzenia | Niemcy |
Masa grona | 200 - 400 g |
Rozmiary jagód | 18 - 20 mm |
Masa jagód | 4 - 5 g |
smak | Labruska |
Mrozoodporność | -30 °C |
Zapylanie | własnopylna |
Zastosowanie | ogólne |
Zawartość cukrów | 21 °Bx |
Zawartość kwasów | 9 g/l |
Opis
Proszę uzupełnić.
Choroby
Cięcie
Synonimy
Tematy na naszym forum
Literatura
Zdjęcia
Koronka
Liście
Kwiatostan
Grona
Jagody
Krzew
Fakty o Berliński Czarny — Kliknij + aby znaleźć podobne strony.RDF feed
Cięcie | 6 - 8 oczek oczek/m2 + |
Gatunek | Hybryda międzygatunkowa + |
Kraj | Niemcy + |
Masa | 200 -400g + |
Masa jagód | 4 - 5 g + |
Mrozoodpornosc | 243,15 K (-30 °C, -22 °F, 437,67 °R) + |
Odmiana | Berliński Czarny + |
Rozmiar jagód | 18 - 20 mm + |
Smak | Labruska + |
Zastosowanie | Zastosowanie ogólne + |
Zawartość cukrów | 21 + |
Zawartość kwasów | 9 + |