Siegerrebe
Z Winogrona.org
(Różnice między wersjami)
Erikos (dyskusja | wkład)
(Utworzył nową stronę „{{Odmiana infobox |odmiana = Siegerrebe |kolor = #99B3FF |zdjęcie = |opis zdjęcia = |rodzice = odmiana::Madeleine Angevine x odmiana::Gewuerztraminer |gatun…”)
następna edycja →
(Utworzył nową stronę „{{Odmiana infobox |odmiana = Siegerrebe |kolor = #99B3FF |zdjęcie = |opis zdjęcia = |rodzice = odmiana::Madeleine Angevine x odmiana::Gewuerztraminer |gatun…”)
następna edycja →
Wersja z 12:29, 11 lut 2010
Siegerrebe | |
---|---|
Rodzice | Madeleine Angevine x Gewuerztraminer |
Gatunek | Vitis vinifera |
Kraj pochodzenia | Niemcy |
Masa grona | 160 g |
Rozmiary jagód | 18 mm mm |
smak | muszkat |
Termin dojrzewania | 11-20.09 |
Mrozoodporność | -22 °C |
Kolor gron | różowe |
Zastosowanie | ogólne |
Opis
Ogólnouzytkowa odmiana przeznaczona zarówno do bezpośredniego spozycia jak i na wino. Ze względu na dość mierną morozoodporność odmiana do amatorskiej uprawy w najcieplejszych rejonach kraju.
Fakty o Siegerrebe — Kliknij + aby znaleźć podobne strony.RDF feed
Dojrzewanie | 11-20.09 + |
Gatunek | Vitis vinifera + |
Kolor gron | różowe + |
Kraj | Niemcy + |
Masa | 160 g + |
Mrozoodpornosc | 251,15 K (-22 °C, -7,6 °F, 452,07 °R) + |
Odmiana | Siegerrebe +, Madeleine Angevine + i Gewuerztraminer + |
Rozmiar jagód | 18 mm mm + |
Smak | Muszkat + |
Zastosowanie | Zastosowanie ogólne + |