modified on 14 kwi 2015 at 18:07 ••• 12 363 views

Crimson Pearl

Z Winogrona.org

Wersja Zbyszekb (dyskusja | wkład) z dnia 18:07, 14 kwi 2015
(różn.) ← poprzednia wersja | przejdź do aktualnej wersji (różn.) | następna wersja → (różn.)
Crimson Pearl
Rodzice MN 1094 x E.S. 4-7-26
Gatunek hybryda międzygatunkowa
Kraj pochodzenia USA
Masa grona 100-250 (śr.129) g
Rozmiary jagód 15 mm
Masa jagód 2,5 g
smak prosty
SAT 2450-2500
Termin dojrzewania 15-30.09
Ilość dni dojrzewania 10 dni przed Petite Pearl
Mrozoodporność -32 °C241,15 K
-25,6 °F
434,07 °R
Kolor gron ciemne
Zapylanie własnopylna
Zastosowanie przerobowe
Zawartość cukrów 22,5 °Bx
Zawartość kwasów < 8 g/l

Opis

treść

Genealogia

treść

Choroby

Odmiana odporna na choroby grzybowe podobnie jak jej siostrzaana odmiana Petite Pearl

Cięcie

treść

Synonimy

T.P. 2-1-17

Wino

Literatura

treść

Opinie na forum:

Zdjęcia

Fakty o Crimson Pearl — Kliknij + aby znaleźć podobne strony.RDF feed
Dojrzewanie15-30.09  +
Drewnienie łozybardzo dobre  +
GatunekHybryda międzygatunkowa  +
Ilość dni10 dni przed Petite Pearl  +
Kolor gronciemne  +
KrajUSA  +
Masa100 -250(śr.129)g  +
Masa jagód2,5 g  +
Mrozoodpornosc241,15 K (-32 °C, -25,6 °F, 434,07 °R)  +
OdmianaCrimson Pearl  +, MN 1094  + i E.S. 4-7-26  +
Plennośćśrednia  +
Rozmiar jagód15 mm  +
Sat2.450 -2500  +
SmakProsty  +
Wzrostsilny  +
ZastosowanieZastosowanie przerobowe  +
Zawartość cukrów22,5  +
Zawartość kwasów8  +