modified on 11 lut 2010 at 18:19 ••• 15 580 views

Hadżibej

Z Winogrona.org

Wersja Space99 (dyskusja | wkład) z dnia 18:19, 11 lut 2010
(różn.) ← poprzednia wersja | przejdź do aktualnej wersji (różn.) | następna wersja → (różn.)
Hadżibej
Hadzibej - grono, Z.Banasiak
Hadzibej - grono, Z.Banasiak
Rodzice SV 12375 x Owidiopolskij
Gatunek hybryda międzygatunkowa
Kraj pochodzenia Ukraina
Masa grona 180-200 g
Rozmiary jagód 16 mm mm
smak prosty
SAT 2500 C
Termin dojrzewania 21-30.09
Mrozoodporność -25 °C248,15 K
-13 °F
446,67 °R
Kolor gron granatowe
Zastosowanie przerobowe

Opis

Silnie rosnąca odmiana przerobowa przeznaczona do wyrobu czerwonego wina. Wysoka odporność na typowe choroby winorośli. Ze względu na dobrą mrozoodporność i krótki okres dojrzewania odmiana przydatna do uprawy na terenie całego kraju.


Zdjęcia

Hadżibej - krzew, Foto: Z. Banasiak
Hadżibej - liście, Foto: Z. Banasiak
Hadżibej - grona, Foto: Z. Banasiak
Hadżibej - grona, Foto: Z. Banasiak
Fakty o Hadżibej — Kliknij + aby znaleźć podobne strony.RDF feed
Dojrzewanie21-30.09  +
GatunekHybryda międzygatunkowa  +
Kolor grongranatowe  +
KrajUkraina  +
Masa180 -200g  +
Mrozoodpornosc248,15 K (-25 °C, -13 °F, 446,67 °R)  +
OdmianaHadżibej  +, SV 12375  + i Owidiopolskij  +
Rozmiar jagód16 mm mm  +
Sat2.500 C  +
SmakProsty  +
ZastosowanieZastosowanie przerobowe  +