Hadżibej
Z Winogrona.org
Hadżibej | |
---|---|
Hadzibej - grono, Foto: Z.Banasiak | |
Rodzice | SV 12375 x Owidiopolskij |
Gatunek | hybryda międzygatunkowa |
Kraj pochodzenia | Ukraina |
Masa grona | 180-200 g |
Rozmiary jagód | 16 mm mm |
smak | prosty |
SAT | 2500 C |
Termin dojrzewania | 21-30.09 |
Mrozoodporność | -25 °C248,15 K -13 °F 446,67 °R |
Kolor gron | granatowe |
Zastosowanie | przerobowe |
Opis
Silnie rosnąca odmiana przerobowa przeznaczona do wyrobu czerwonego wina. Wysoka odporność na typowe choroby winorośli. Ze względu na dobrą mrozoodporność i krótki okres dojrzewania odmiana przydatna do uprawy na terenie całego kraju.
Zdjęcia
Fakty o Hadżibej — Kliknij + aby znaleźć podobne strony.RDF feed
Dojrzewanie | 21-30.09 + |
Gatunek | Hybryda międzygatunkowa + |
Kolor gron | granatowe + |
Kraj | Ukraina + |
Masa | 180 -200g + |
Mrozoodpornosc | 248,15 K (-25 °C, -13 °F, 446,67 °R) + |
Odmiana | Hadżibej +, SV 12375 + i Owidiopolskij + |
Rozmiar jagód | 16 mm mm + |
Sat | 2.500 C + |
Smak | Prosty + |
Zastosowanie | Zastosowanie przerobowe + |