Ortega
Z Winogrona.org
Ortega | |
---|---|
Rodzice | Müller Thurgau x Siegerrebe |
Gatunek | Vitis vinifera |
Kraj pochodzenia | Niemcy |
smak | muszkat i pomarańcz |
SAT | 2400 |
Termin dojrzewania | wczesny |
Mrozoodporność | -22 °C251,15 K -7,6 °F 452,07 °R |
Kolor gron | zielone-żółte |
Zapylanie | własnopylna |
Zastosowanie | przerobowe |
Zawartość cukrów | 21 °Bx |
Zawartość kwasów | 7 g/l |
Opis
Choroby
Cięcie
Synonimy
Literatura
Linki
Opinie na forum: Ortega, warto?
Zdjęcia
Zdjęcia ułatwiające identyfikację rozmiary kwiatostanu; ;kwiatostan; ;liść; ;spód liścia
Fakty o Ortega — Kliknij + aby znaleźć podobne strony.RDF feed
Dojrzewanie | wczesny + |
Drewnienie łozy | dobre + |
Gatunek | Vitis vinifera + |
Kolor gron | zielone-żółte + |
Kraj | Niemcy + |
Mrozoodpornosc | 251,15 K (-22 °C, -7,6 °F, 452,07 °R) + |
Odmiana | Ortega +, Müller Thurgau + i Siegerrebe + |
Plenność | średnia + |
Sat | 2.400 + |
Smak | Muszkat i pomarańcz + |
Wzrost | średnio silny + |
Zastosowanie | Zastosowanie przerobowe + |
Zawartość cukrów | 21 + |
Zawartość kwasów | 7 + |