modified on 29 gru 2012 at 14:20 ••• 42 864 views

Saint Pepin

Z Winogrona.org

St. Pepin
Rodzice Minesota 78 x Seyval Blanc
Gatunek Hybryda międzygatunkowa
Kraj pochodzenia USA, (Elmer Swenson)
Masa grona 150 - 240 g
Rozmiary jagód 16-18 mm
Masa jagód 2 - 3 g
smak delikatny muszkat
Termin dojrzewania 10-20.09
Mrozoodporność -32 °C241,15 K
-25,6 °F
434,07 °R
Kolor gron jasny
Zapylanie obcopylna
Zastosowanie ogólne
Zawartość cukrów 22 °Bx
Zawartość kwasów 9 g/l

Opis

St Pepin to hybryda wyhodowana w 1983 roku przez Elmera Swensona siostra odmiany La Crosse. Pora dojrzewania owoców wczesna do średnio wczesnej. Grona średniej wielkości, luźne. Jagody średniej wielkości lub małe, kuliste, żółtozielone. Zawartość cukru w owocach często przekracza 20%. Wino dobrej jakości o owocowym aromacie, typu Riesling. Kwiat funkcjonalnie żeński, często używana do chodowli nowych odmian.

Choroby

Cięcie

Synonimy

Tematy na naszym forum

Literatura

Zdjęcia

grona [1]

Fakty o Saint Pepin — Kliknij + aby znaleźć podobne strony.RDF feed
Cięcie8 - 11 oczek/m2 oczek/m2  +
Dojrzewanie10-20.09  +
Drewnienie łozybardzo dobre  +
GatunekHybryda międzygatunkowa  +
Kolor gronjasny  +
KrajUSA, (Elmer Swenson)  +
Masa150 -240g  +
Masa jagód2 - 3 g  +
Mrozoodpornosc241,15 K (-32 °C, -25,6 °F, 434,07 °R)  +
Obciążenie40-50 płodnych oczek na krzew  +
Obsada gron1.9 szt.  +
OdmianaSt. Pepin  +
Plennośćśrednia  +
Płodność latorośli90 %  +
Rozmiar jagód16-18 mm  +
SmakDelikatny muszkat  +
Wzrostsilny  +
ZastosowanieZastosowanie ogólne  +
Zawartość cukrów22  +
Zawartość kwasów9  +