Glenora
Z Winogrona.org
Glenora | |
---|---|
Glenora, foto: Dziadek2 | |
Rodzice | Ontario x Kiszmisz Czernyj |
Kraj pochodzenia | USA |
Masa grona | 100 - 150 g |
Masa jagód | 1,7 - 1,9 g |
Mrozoodporność | -27 °C246,15 K -16,6 °F 443,07 °R |
Zawartość cukrów | 20 °Bx |
Zawartość kwasów | 7 g/l |
Odmiana beznasienna |
Opis
Odmiana bezpestkowa, powstała w stacji doświadczalnej Uniwersytetu Geneva ze skrzyżowania Ontario x Kiszmisz Czarny. Grona duże,jagody średniej wielkości o granatowej skórce. Miąż soczysty, delikatny i słodki z lekkim posmakiem "labrusca". Dojrzewa średnio wcześnie w podobnym terminie co odmiana Venus Na mróz mało odporna - wytrzymuje mrozy do -23 C
Choroby
Odporna na filokserę
Cięcie
Synonimy
NY 35814
Tematy na naszym forum
Literatura
- http://www.hort.cornell.edu/reisch/grapegenetics/bulletin/canadice_glenora.pdf
- http://www.winegrowers.info/varieties/Vine_varieties/Glenora%20seedless.htm
Zdjęcia
Zdjęcia ułatwiające identyfikację odmiany
ARS-GRIN: liść; ;spód liścia; ;kwiatostan; ;rozmiary kwiatostanu; ;grono; ;grono, jagody, pestki
inne zdjęcia
Zdjęcia forumowiczów
Koronka
Liście
Kwiatostan
Grona
Jagody
Krzew
Fakty o Glenora — Kliknij + aby znaleźć podobne strony.RDF feed
Cięcie | 6 - 8 oczek oczek/m2 + |
Kraj | USA + |
Masa | 100 -150g + |
Masa jagód | 1,7 - 1,9 g + |
Mrozoodpornosc | 246,15 K (-27 °C, -16,6 °F, 443,07 °R) + |
Odmiana | Glenora + |
Odmianabeznasienna | tak + |
Zawartość cukrów | 20 + |
Zawartość kwasów | 7 + |