Ametyst Nowoczerkasski
Z Winogrona.org
(Różnice między wersjami)
(→Literatura) |
(→Literatura: *) |
||
Linia 30: | Linia 30: | ||
== Literatura == | == Literatura == | ||
- | http:// | + | *http://vinograd.info/sorta/stolovye/ametist-novocherkasskii.html |
- | + | *http://www.winorosl.pl/opisy-odmian-winorosli.html?id=955&view=odmiana | |
- | + | ||
- | http://www.winorosl.pl/opisy-odmian-winorosli.html?id=955&view=odmiana | + | |
== Zdjęcia == | == Zdjęcia == |
Wersja z 22:14, 23 mar 2013
Ametyst Nowoczerkasski | |
---|---|
Rodzice | Wostorg Krasnyj x Wostorg |
Gatunek | Hybryda międzygatunkowa |
Kraj pochodzenia | Rosja |
Masa grona | 500-800 g |
Masa jagód | 6-7 g |
smak | zharmonizowany |
Mrozoodporność | -25 °C248,15 K -13 °F 446,67 °R |
Kolor gron | ciemny róż. |
Zapylanie | własnopylna |
Zastosowanie | deserowe |
Opis
Rosyjska odmiana deserowa z Nowoczerkaska.
Genealogia
treść
Choroby
treść
Cięcie
treść
Synonimy
treść
Literatura
Zdjęcia
Bredwine:grono
Fakty o Ametyst Nowoczerkasski — Kliknij + aby znaleźć podobne strony.RDF feed
Gatunek | Hybryda międzygatunkowa + |
Kolor gron | ciemny róż. + |
Kraj | Rosja + |
Masa | 500 -800g + |
Masa jagód | 6-7 g + |
Mrozoodpornosc | 248,15 K (-25 °C, -13 °F, 446,67 °R) + |
Odmiana | Ametyst Nowoczerkasski +, Wostorg Krasnyj + i Wostorg + |
Smak | Zharmonizowany + |
Zastosowanie | Zastosowanie deserowe + |