Typ Stolietija
Z Winogrona.org
(Różnice między wersjami)
(→Zdjęcia: fotki identyfik.) |
|||
| Linia 42: | Linia 42: | ||
== Zdjęcia == | == Zdjęcia == | ||
| + | ===Zdjęcia ułatwiające identyfikację odmiany=== | ||
| + | [http://i109.photobucket.com/albums/n55/zdzicholo/Winniczka%202007/TypStolietijalisc.jpg liść]; ;[http://i109.photobucket.com/albums/n55/zdzicholo/Winniczka%202007/TypStolietijakoronka.jpg koronka] | ||
| + | ===Inne zdjęcia=== | ||
| + | brak | ||
| + | ===Zdjęcia wykonane przez forumowiczów=== | ||
<gallery widths=180px heights=180px perrow=3> | <gallery widths=180px heights=180px perrow=3> | ||
Plik:20100723_IMG_1894_typ_stolietija_lisc_r800.jpg| liść, foto. Space99 | Plik:20100723_IMG_1894_typ_stolietija_lisc_r800.jpg| liść, foto. Space99 | ||
Wersja z 18:43, 12 kwi 2013
| Typ Stolietija | |
|---|---|
| Rodzice | Podarok Zaporożu x Wostorg |
| Gatunek | hybryda międzygatunkowa |
| Kraj pochodzenia | Ukraina |
| Masa grona | 300-500 g |
| Rozmiary jagód | 28 x 22 mm |
| smak | muszkat |
| Termin dojrzewania | wczesna |
| Mrozoodporność | -24 °C249,15 K -11,2 °F 448,47 °R |
| Kolor gron | jasne |
| Zapylanie | obcopylna |
| Zastosowanie | deserowe |
Opis
Posiada charakterystycznie wycięte dekoracyjne liście.
bardzo dobrze się ukorzeniania
Genealogia
treść
Choroby
Odporność na mączniaka rzekomego bardzo dobra,
a na mączniaka prawdziwego słaba? (Space99- raczej niezła)
Cięcie
Silny wzrost
Synonimy
Тип Столетия ЗГТУ, FVV-4-1
Literatura
http://vinograd.info/sorta/stolovye/fvv-4-1.html
Zdjęcia
Zdjęcia ułatwiające identyfikację odmiany
Inne zdjęcia
brak
Zdjęcia wykonane przez forumowiczów
Fakty o Typ Stolietija — Kliknij + aby znaleźć podobne strony.RDF feed
| Dojrzewanie | wczesna + |
| Gatunek | Hybryda międzygatunkowa + |
| Kolor gron | jasne + |
| Kraj | Ukraina + |
| Masa | 300 -500g + |
| Mrozoodpornosc | 249,15 K (-24 °C, -11,2 °F, 448,47 °R) + |
| Odmiana | Typ Stolietija +, Podarok Zaporożu +, Wostorg + i FVV-4-1 + |
| Rozmiar jagód | 28 x 22 mm + |
| Smak | Muszkat + |
| Zastosowanie | Zastosowanie deserowe + |

