Kerner
Z Winogrona.org
(Różnice między wersjami)
(→Inne zdjęcia: grono) |
(→Zdjęcia ułatwiające identyfikację odmiany: fotki) |
||
| Linia 36: | Linia 36: | ||
== Zdjęcia == | == Zdjęcia == | ||
===Zdjęcia ułatwiające identyfikację odmiany=== | ===Zdjęcia ułatwiające identyfikację odmiany=== | ||
| - | [http://www.svcr.cz/uploads/gallery/original/60.jpg grono i liść] | + | [http://www.svcr.cz/uploads/gallery/original/60.jpg grono i liść]; ;[http://jedlickakladruby.wz.cz/resources/vypestovano/reva-vinna/images/Kerner_1.jpg grona i liść] |
| + | |||
===Inne zdjęcia=== | ===Inne zdjęcia=== | ||
Wikimedia: [http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/28/Kerner_Weinsberg_20060908.jpg grono]; Antes:[http://www.traubenshow.de/images/stories/Kerner_Bilder/Kerner%203.JPG grona (kl.We 1)] | Wikimedia: [http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/28/Kerner_Weinsberg_20060908.jpg grono]; Antes:[http://www.traubenshow.de/images/stories/Kerner_Bilder/Kerner%203.JPG grona (kl.We 1)] | ||
Wersja z 21:38, 22 kwi 2013
| Kerner | |
|---|---|
| Rodzice | Trollinger x Riesling |
| Gatunek | Vitis vinifera |
| Kraj pochodzenia | Niemcy |
| Masa grona | 150 g |
| Rozmiary jagód | 15 mm |
| Termin dojrzewania | 5-15.10 |
| Mrozoodporność | -23 °C250,15 K -9,4 °F 450,27 °R |
| Kolor gron | żółto-zielone |
| Zastosowanie | przerobowe |
Opis
Doskonała odmiana do wyrobu białego wina w typie Rieslinga.
Zalecana do uprawy w najcieplejszych regionach kraju.
Odmiana podobna :Kerling
Choroby
Odmiana mocno podatna na mączniaka rzekomego.
Cięcie
Synonimy
Weinsberg S 25-30
Literatura
Zdjęcia
Zdjęcia ułatwiające identyfikację odmiany
Inne zdjęcia
Wikimedia: grono; Antes:grona (kl.We 1) trhvin.cz:grono; ;vino_sk:grono
Zdjęcia wykonane przez forumowiczów
brak
Fakty o Kerner — Kliknij + aby znaleźć podobne strony.RDF feed
| Dojrzewanie | 5-15.10 + |
| Gatunek | Vitis vinifera + |
| Kolor gron | żółto-zielone + |
| Kraj | Niemcy + |
| Masa | 150 g + |
| Mrozoodpornosc | 250,15 K (-23 °C, -9,4 °F, 450,27 °R) + |
| Odmiana | Kerner +, Trollinger +, Riesling + i Kerling + |
| Rozmiar jagód | 15 mm + |
| Zastosowanie | Zastosowanie przerobowe + |

