WW-3
Z Winogrona.org
(Różnice między wersjami)
Linia 1: | Linia 1: | ||
{{Odmiana infobox | {{Odmiana infobox | ||
- | |odmiana = | + | |odmiana = WW-3 |
|kolor = #99B3FF | |kolor = #99B3FF | ||
|zdjęcie = | |zdjęcie = | ||
|opis zdjęcia = | |opis zdjęcia = | ||
- | |rodzice = | + | |rodzice = [[odmiana::Wieriesień]] x [[odmiana::Wostorg]] |
|gatunek = hybryda międzygatunkowa | |gatunek = hybryda międzygatunkowa | ||
|kraj pochodzenia = | |kraj pochodzenia = | ||
- | |masa grona = | + | |masa grona = 750 |
- | |rozmiary jagód = | + | |rozmiary jagód = 22x20 mm |
|smak = zharmonizowany | |smak = zharmonizowany | ||
|SAT = | |SAT = | ||
|termin dojrzewania = | |termin dojrzewania = | ||
- | |mrozoodporność = - | + | |mrozoodporność = -24 |
|kolor gron = jasny | |kolor gron = jasny | ||
|nasiona = TAK | |nasiona = TAK | ||
Linia 18: | Linia 18: | ||
}} | }} | ||
== Opis == | == Opis == | ||
- | + | Wczesna odmiana 115-120 dni, dość silnie rosnąca. | |
- | + | ||
- | + | ||
== Choroby == | == Choroby == | ||
- | + | WW-3 posiada średnią odporność na choroby | |
== Cięcie == | == Cięcie == | ||
- | + | Zalecane cięcie na 6-8 oczek. Dobrze znosi krótkie ciecie na 3-4 oczka. | |
== Synonimy == | == Synonimy == |
Wersja z 19:27, 8 mar 2010
WW-3 | |
---|---|
Rodzice | Wieriesień x Wostorg |
Gatunek | hybryda międzygatunkowa |
Masa grona | 750 g |
Rozmiary jagód | 22x20 mm mm |
smak | zharmonizowany |
Mrozoodporność | -24 °C249,15 K -11,2 °F 448,47 °R |
Kolor gron | jasny |
Zastosowanie | deserowe |
Opis
Wczesna odmiana 115-120 dni, dość silnie rosnąca.
Choroby
WW-3 posiada średnią odporność na choroby
Cięcie
Zalecane cięcie na 6-8 oczek. Dobrze znosi krótkie ciecie na 3-4 oczka.
Synonimy
ВВ-3, 54-63-3
Literatura
Zdjęcia
Fakty o WW-3 — Kliknij + aby znaleźć podobne strony.RDF feed
Gatunek | Hybryda międzygatunkowa + |
Kolor gron | jasny + |
Masa | 750 g + |
Mrozoodpornosc | 249,15 K (-24 °C, -11,2 °F, 448,47 °R) + |
Odmiana | WW-3 +, Wieriesień + i Wostorg + |
Rozmiar jagód | 22x20 mm mm + |
Smak | Zharmonizowany + |
Zastosowanie | Zastosowanie deserowe + |