Kerling
Z Winogrona.org
(Różnice między wersjami)
m (usunięcie pustych treści) |
|||
Linia 1: | Linia 1: | ||
{{Odmiana infobox | {{Odmiana infobox | ||
- | |odmiana = | + | |odmiana = Kernling |
|kolor = #99B3FF | |kolor = #99B3FF | ||
|zdjęcie = | |zdjęcie = |
Wersja z 13:58, 5 cze 2010
Kernling | |
---|---|
Rodzice | mutacja odmianyKerner |
Gatunek | Vitis vinifera |
Kraj pochodzenia | Niemcy |
Masa grona | 150g g |
Rozmiary jagód | 15 mm mm |
smak | typu riesling |
Termin dojrzewania | 1-10.10 |
Mrozoodporność | -23 °C250,15 K -9,4 °F 450,27 °R |
Kolor gron | różowe-szare |
Zapylanie | własnopylna |
Zastosowanie | przerobowe |
Opis
Mutacja odmiany Kerner o różowo-szarych owocach .
Odmiana do wyrobu białego wina w typie Rieslinga. Zalecana do uprawy w najcieplejszych regionach kraju - tam gdzie odmiana Riesling nie dojrzewa wystarczająco dobrze.
Do wypróbowania.
Choroby
Cięcie
Synonimy
Literatura
Zdjęcia
Fakty o Kerling — Kliknij + aby znaleźć podobne strony.RDF feed
Dojrzewanie | 1-10.10 + |
Gatunek | Vitis vinifera + |
Kolor gron | różowe-szare + |
Kraj | Niemcy + |
Masa | 150 gg + |
Mrozoodpornosc | 250,15 K (-23 °C, -9,4 °F, 450,27 °R) + |
Odmiana | Kernling +, Kerner + i Riesling + |
Rozmiar jagód | 15 mm mm + |
Smak | Typu riesling + |
Zastosowanie | Zastosowanie przerobowe + |