Tawria
Z Winogrona.org
(Różnice między wersjami)
m |
|||
| Linia 21: | Linia 21: | ||
== Opis == | == Opis == | ||
Okres od pękania pąków do pełnej dojrzałości na Krymie 86-90 dni | Okres od pękania pąków do pełnej dojrzałości na Krymie 86-90 dni | ||
| + | |||
| + | |||
| + | W Polsce dostępna jest ulepszony klon o nazwie Tawria K/U (np. w Zawadzie u R. Piątka) | ||
| + | [[odmiana::Wostorg Czarny]] x [[odmiana::Tawria]] | ||
== Choroby == | == Choroby == | ||
Wersja z 09:23, 23 sie 2010
| Tawria | |
|---|---|
| Rodzice | Początek Kibray ?? x Królowa winnic |
| Gatunek | Vitis vinifera |
| Kraj pochodzenia | Ukraina |
| Rozmiary jagód | 0x0 mm mm |
| smak | muszkat |
| SAT | 1900 |
| Mrozoodporność | -21 °C252,15 K -5,8 °F 453,87 °R |
| Kolor gron | ciemne |
| Zapylanie | własnopylna |
| Zastosowanie | deserowe |
Opis
Okres od pękania pąków do pełnej dojrzałości na Krymie 86-90 dni
W Polsce dostępna jest ulepszony klon o nazwie Tawria K/U (np. w Zawadzie u R. Piątka)
Wostorg Czarny x Tawria
Choroby
treść
Cięcie
treść
Synonimy
Tavria
Literatura
http://vinograd.info/sorta/stolovye/tavriya.html
Zdjęcia
Fakty o Tawria — Kliknij + aby znaleźć podobne strony.RDF feed
| Gatunek | Vitis vinifera + |
| Kolor gron | ciemne + |
| Kraj | Ukraina + |
| Mrozoodpornosc | 252,15 K (-21 °C, -5,8 °F, 453,87 °R) + |
| Odmiana | Tawria +, Początek Kibray ?? +, Królowa winnic + i Wostorg Czarny + |
| Rozmiar jagód | 0x0 mm mm + |
| Sat | 1.900 + |
| Smak | Muszkat + |
| Zastosowanie | Zastosowanie deserowe + |

