Kerner
Z Winogrona.org
(Różnice między wersjami)
(→Choroby) |
(synonim) |
||
Linia 8: | Linia 8: | ||
|kraj pochodzenia = Niemcy | |kraj pochodzenia = Niemcy | ||
|masa grona = 150 | |masa grona = 150 | ||
- | |rozmiary jagód = 15 | + | |rozmiary jagód = 15 |
|smak = | |smak = | ||
|SAT = | |SAT = | ||
- | |termin dojrzewania = | + | |termin dojrzewania = 5-15.10 |
|mrozoodporność = -23 | |mrozoodporność = -23 | ||
|kolor gron = żółto-zielone | |kolor gron = żółto-zielone | ||
Linia 29: | Linia 29: | ||
== Synonimy == | == Synonimy == | ||
- | + | Weinsberg S 25-30 | |
== Literatura == | == Literatura == |
Wersja z 20:26, 23 paź 2011
Kerner | |
---|---|
Rodzice | Trollinger x Riesling |
Gatunek | Vitis vinifera |
Kraj pochodzenia | Niemcy |
Masa grona | 150 g |
Rozmiary jagód | 15 mm |
Termin dojrzewania | 5-15.10 |
Mrozoodporność | -23 °C250,15 K -9,4 °F 450,27 °R |
Kolor gron | żółto-zielone |
Zastosowanie | przerobowe |
Opis
Doskonała odmiana do wyrobu białego wina w typie Rieslinga.
Zalecana do uprawy w najcieplejszych regionach kraju.
Odmiana podobna :Kerling
Choroby
Odmiana mocno podatna na mączniaka rzekomego.
Cięcie
Synonimy
Weinsberg S 25-30
Literatura
Zdjęcia
Fakty o Kerner — Kliknij + aby znaleźć podobne strony.RDF feed
Dojrzewanie | 5-15.10 + |
Gatunek | Vitis vinifera + |
Kolor gron | żółto-zielone + |
Kraj | Niemcy + |
Masa | 150 g + |
Mrozoodpornosc | 250,15 K (-23 °C, -9,4 °F, 450,27 °R) + |
Odmiana | Kerner +, Trollinger +, Riesling + i Kerling + |
Rozmiar jagód | 15 mm + |
Zastosowanie | Zastosowanie przerobowe + |