modified on 23 lut 2024 at 14:20 ••• 19 188 views

Gamay

Z Winogrona.org

(Różnice między wersjami)
(Poprawiony kardynalny błąd)
Linia 1: Linia 1:
-
Do Uzupełnienia
+
{{Odmiana infobox
 +
|kolor=#99B3FF
 +
|odmiana=Gamay
 +
|zdjęcie=b
 +
|opis zdjęcia=b
 +
|rodzice=[[odmiana::Pinot Noir]] x [[odmiana::Heunisch Weiss]]
 +
|gatunek=Vitis vinifera
 +
|kraj pochodzenia=Francja
 +
|masa grona=150
 +
|rozmiary jagód=15
 +
|masa jagód=2
 +
|smak=Neutralny
 +
|SAT=2
 +
|termin dojrzewania=Późny
 +
|ilość dni dojrzewania=nieznana
 +
|mrozoodporność=niska
 +
|kolor gron=ciemne
 +
|zapylanie=własnopylna
 +
|zastosowanie=przerobowe
 +
|zawartość cukrów=21
 +
|zawartość kwasów=8
 +
|nasiona=TAK
 +
|wzrost=średni
 +
|drewnienie łozy=zadowalające
 +
|płodność latorośli=średnia
 +
|obsada gron=nieznana
 +
|obciążenie=nieznane
 +
|plenność=niska
 +
|cięcie=n
 +
}}
 +
== Opis ==
 +
Proszę uzupełnić.
 +
 
 +
== Choroby ==
 +
 
 +
== Cięcie ==
 +
 
 +
== Synonimy ==
 +
 
 +
== Tematy na naszym forum==
 +
 
 +
== Literatura ==
 +
 
 +
== Zdjęcia ==
 +
 
[[Kategoria:Odmiany]]
[[Kategoria:Odmiany]]

Wersja z 18:09, 18 sty 2013

Gamay
Plik:B
b
Rodzice Pinot Noir x Heunisch Weiss
Gatunek Vitis vinifera
Kraj pochodzenia Francja
Masa grona 150 g
Rozmiary jagód 15 mm
Masa jagód 2 g
smak Neutralny
SAT 2
Termin dojrzewania Późny
Ilość dni dojrzewania nieznana
Mrozoodporność niska °C
Kolor gron ciemne
Zapylanie własnopylna
Zastosowanie przerobowe
Zawartość cukrów 21 °Bx
Zawartość kwasów 8 g/l

Opis

Proszę uzupełnić.

Choroby

Cięcie

Synonimy

Tematy na naszym forum

Literatura

Zdjęcia

Fakty o Gamay — Kliknij + aby znaleźć podobne strony.RDF feed
Cięcien oczek/m2  +
DojrzewaniePóźny  +
Drewnienie łozyzadowalające  +
GatunekVitis vinifera  +
Ilość dninieznana  +
Kolor gronciemne  +
KrajFrancja  +
Masa150 g  +
Masa jagód2 g  +
Mrozoodpornosc
Obciążenienieznane płodnych oczek na krzew  +
Obsada gronnieznana szt.  +
OdmianaGamay  +, Pinot Noir  + i Heunisch Weiss  +
Plennośćniska  +
Płodność latorośliśrednia %  +
Rozmiar jagód15 mm  +
Sat2  +
SmakNeutralny  +
Wzrostśredni  +
ZastosowanieZastosowanie przerobowe  +
Zawartość cukrów21  +
Zawartość kwasów8  +
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcejRozumiem