modified on 22 lut 2016 at 18:38 ••• 5 268 views

Perlaut

Z Winogrona.org

(Różnice między wersjami)
(Zdjęcia)
 
Linia 35: Linia 35:
== Zdjęcia ==
== Zdjęcia ==
 +
== Zdjęcia forumowiczów ==
 +
 +
'''Koronka'''
 +
<gallery widths=150px heights=150px perrow=4>
 +
Plik:foto1.jpg|opis zdjęcia
 +
Plik:foto2.jpg|opis zdjęcia
 +
</gallery>
 +
 +
'''Liście'''
 +
<gallery widths=150px heights=150px perrow=4>
 +
 +
 +
</gallery>
 +
 +
'''Kwiatostan'''
 +
<gallery widths=150px heights=150px perrow=4>
 +
 +
 +
</gallery>
 +
 +
'''Grona'''
 +
<gallery widths=150px heights=150px perrow=4>
 +
 +
 +
</gallery>
 +
 +
'''Jagody'''
 +
<gallery widths=150px heights=150px perrow=4>
 +
 +
 +
</gallery>
 +
 +
'''Krzew'''
 +
<gallery widths=150px heights=150px perrow=4>
 +
 +
 +
</gallery>
[[Kategoria:Odmiany]]
[[Kategoria:Odmiany]]

Aktualna wersja na dzień 18:38, 22 lut 2016

Perlaut
Rodzice Cinsault x Csaba Gyoengye
Gatunek Vitis vinifera
Kraj pochodzenia Francja
Masa grona 350 g
Rozmiary jagód 25 x 24 mm
smak b.przyjemny, słodki
SAT 2350
Termin dojrzewania 1-10.09
Mrozoodporność -15 °C258,15 K
5 °F
464,67 °R
Kolor gron żółto-zielone
Zastosowanie deserowe

Opis

Deserowa , bardzo smaczna odmiana o okazałych owocach. W polskich warunkach klimatycznych do uprawy wyłącznie w ogrzewanej szklarni.

Choroby

Cięcie

Synonimy

Literatura

Zdjęcia

Zdjęcia forumowiczów

Koronka

Liście

Kwiatostan

Grona

Jagody

Krzew

Fakty o Perlaut — Kliknij + aby znaleźć podobne strony.RDF feed
Dojrzewanie1-10.09  +
GatunekVitis vinifera  +
Kolor gronżółto-zielone  +
KrajFrancja  +
Masa350 g  +
Mrozoodpornosc258,15 K (-15 °C, 5 °F, 464,67 °R)  +
OdmianaPerlaut  +, Cinsault  + i Csaba Gyoengye  +
Rozmiar jagód25 x 24 mm  +
Sat2.350  +
SmakB.przyjemny, słodki  +
ZastosowanieZastosowanie deserowe  +