Sinij Tuman
Z Winogrona.org
(Różnice między wersjami)
(→Literatura) |
|||
Linia 7: | Linia 7: | ||
|masa jagód=4-6 | |masa jagód=4-6 | ||
|smak=Zharmonizowany | |smak=Zharmonizowany | ||
+ | |termin dojrzewania=05-10.09 | ||
|ilość dni dojrzewania=115 | |ilość dni dojrzewania=115 | ||
|mrozoodporność=-22 | |mrozoodporność=-22 |
Wersja z 22:13, 21 gru 2014
Sinij Tuman | |
---|---|
Gatunek | Hybryda międzygatunkowa |
Kraj pochodzenia | Rosja |
Masa grona | 300-500 g |
Masa jagód | 4-6 g |
smak | Zharmonizowany |
Termin dojrzewania | 05-10.09 |
Ilość dni dojrzewania | 115 |
Mrozoodporność | -22 °C251,15 K -7,6 °F 452,07 °R |
Kolor gron | czerwono-fioletowy |
Zapylanie | własnopylna |
Zastosowanie | deserowe |
Zawartość kwasów | 8 g/l |
Opis
Proszę uzupełnić.
Choroby
Cięcie
Synonimy
Tematy na naszym forum
Literatura
http://www.winnicaprzybylowka.pl/206,Sinij_Tuman.html
Zdjęcia
http://vinograd.info/gallery/act,photos/cid,777/
Fakty o Sinij Tuman — Kliknij + aby znaleźć podobne strony.RDF feed
Dojrzewanie | 05-10.09 + |
Gatunek | Hybryda międzygatunkowa + |
Ilość dni | 115 + |
Kolor gron | czerwono-fioletowy + |
Kraj | Rosja + |
Masa | 300 -500g + |
Masa jagód | 4-6 g + |
Mrozoodpornosc | 251,15 K (-22 °C, -7,6 °F, 452,07 °R) + |
Odmiana | Sinij Tuman + |
Smak | Zharmonizowany + |
Zastosowanie | Zastosowanie deserowe + |
Zawartość kwasów | 8 + |