Canadice
Z Winogrona.org
(Różnice między wersjami)
(odmiana beznasienna) |
(→Zdjęcia: fotki) |
||
Linia 39: | Linia 39: | ||
== Zdjęcia == | == Zdjęcia == | ||
+ | fotka chateau-z [http://chateau-z.com/images/CZgrapes/2006/100_1094.JPG owocujący krzew] ; fotka chateau-z [http://chateau-z.com/images/CZgrapes/2006/100_1097.JPG grona na krzewie] ; fotka chateau-z [http://chateau-z.com/images/CZgrapes/2007/Canadice%201.jpg typowe grona] | ||
<gallery widths=150px heights=150px perrow=4> | <gallery widths=150px heights=150px perrow=4> | ||
Plik:234_Canadice_-_grono_A._Hetnar.jpg|Canadice - grono, Foto: A. Hetnar | Plik:234_Canadice_-_grono_A._Hetnar.jpg|Canadice - grono, Foto: A. Hetnar |
Wersja z 21:16, 2 lut 2011
Canadice | |
---|---|
Canadice - grono i lisc Foto: Krystyna Kocik | |
Rodzice | Bath x Himrod |
Gatunek | hybryda międzygatunkowa |
Kraj pochodzenia | USA |
Masa grona | 100-150 g |
Rozmiary jagód | 12 mm mm |
smak | labrusca |
SAT | 2400-2500 |
Termin dojrzewania | 11-20.09 |
Mrozoodporność | -27 °C246,15 K -16,6 °F 443,07 °R |
Kolor gron | różowe |
Zastosowanie | deserowe |
Odmiana beznasienna |
Opis
Odmiana mrozoodporna, grona zwarte, w wilgotne lata mogą być porażane szarą pleśnią. W niektóre cieplejsze lata i przy suchej jesiennej pogodzie jagody "rodzynkują", co raczej nie zdarza się w naszym klimacie podobnym odmianom ,takim jak: Einset Seedless i Himrod
Genealogia
Drzewko genealogiczne (kliknij aby powięszyć)
Canadice = Bath x Himrod 50% Vitis vinifera + 50% Vitis labrusca
Choroby
Cięcie
Synonimy
NY 45.625.
Literatura
Zdjęcia
fotka chateau-z owocujący krzew ; fotka chateau-z grona na krzewie ; fotka chateau-z typowe grona
Fakty o Canadice — Kliknij + aby znaleźć podobne strony.RDF feed
Dojrzewanie | 11-20.09 + |
Gatunek | Hybryda międzygatunkowa + |
Kolor gron | różowe + |
Kraj | USA + |
Masa | 100 -150g + |
Mrozoodpornosc | 246,15 K (-27 °C, -16,6 °F, 443,07 °R) + |
Odmiana | Canadice +, Bath +, Himrod + i Einset Seedless + |
Odmianabeznasienna | tak + |
Rozmiar jagód | 12 mm mm + |
Sat | 2.400 -2500 + |
Smak | Labrusca + |
Zastosowanie | Zastosowanie deserowe + |