modified on 4 wrz 2016 at 19:14 ••• 14 680 views

Rozowyj Piersikowyj

Z Winogrona.org

(Różnice między wersjami)
(Zdjęcia)
m
Linia 14: Linia 14:
|termin dojrzewania=20-30.09
|termin dojrzewania=20-30.09
|ilość dni dojrzewania=110-125
|ilość dni dojrzewania=110-125
-
|mrozoodporność=23
+
|mrozoodporność=-23
|kolor gron=różowe
|kolor gron=różowe
|zapylanie=własnopylna
|zapylanie=własnopylna

Wersja z 16:56, 15 paź 2011

Rozowyj Piersikowyj
Rozowyj Piersikowyj-grono foto: olmek
Rozowyj Piersikowyj-grono foto: olmek
Rodzice Kesza 1xKiszmisz Łucz + Tajfi Ust
Gatunek Hybryda międzygatunkowa
Kraj pochodzenia Rosja
Masa grona 800 - 1000 g
Rozmiary jagód 33 x 26 mm
Masa jagód 10-13 g
smak Zharmonizowany
SAT 2500
Termin dojrzewania 20-30.09
Ilość dni dojrzewania 110-125
Mrozoodporność -23 °C250,15 K
-9,4 °F
450,27 °R
Kolor gron różowe
Zapylanie własnopylna
Zastosowanie deserowe
Zawartość cukrów 20 °Bx

Opis

Średnio wczesna odmiana deserowa o różowych owocach. Smak zharmonizowany(słodko-kwaśny). Wzrost silny. Ma podwyższoną odporność na choroby grzybowe, w szczególności szarą pleśń. Nie jest zjadana przez osy. Odmiana Krainova, bliźniacza do Ałyj2.

Choroby

Podwyższona odporność na choroby.

Cięcie

Synonimy

Piersikowyj

Literatura

http://www.winorosl.pl/opisy-odmian-winorosli.html?id=601&view=odmiana

Zdjęcia

http://foto.mail.ru/mail/ziv2002/16/17.html

Fakty o Rozowyj Piersikowyj — Kliknij + aby znaleźć podobne strony.RDF feed
Cięcie6 - 10 oczek oczek/m2  +
Dojrzewanie20-30.09  +
Drewnienie łozydobre  +
GatunekHybryda międzygatunkowa  +
Ilość dni110-125  +
Kolor gronróżowe  +
KrajRosja  +
Masa800 -1000g  +
Masa jagód10-13 g  +
Mrozoodpornosc250,15 K (-23 °C, -9,4 °F, 450,27 °R)  +
Obciążenie30 - 40 płodnych oczek na krzew płodnych oczek na krzew  +
Obsada gron1,2-1,4 szt.  +
OdmianaRozowyj Piersikowyj  +, Kesza 1  +, Kiszmisz Łucz + Tajfi Ust  + i Ałyj2  +
Plennośćwysoka  +
Płodność latorośli65 - 75 %  +
Rozmiar jagód33 x 26 mm  +
Sat2.500  +
SmakZharmonizowany  +
Wzrostśrednio silny  +
ZastosowanieZastosowanie deserowe  +
Zawartość cukrów20  +