Krasotka
Z Winogrona.org
(Różnice między wersjami)
(→Literatura) |
(→Opis) |
||
Linia 30: | Linia 30: | ||
Wyraźny muszkatowy smak jagody zyskują gdy grona wiszą na krzewie dłużej. | Wyraźny muszkatowy smak jagody zyskują gdy grona wiszą na krzewie dłużej. | ||
Nie wszystkie jagody w kontrolnym gronie miały smak muszkatu. | Nie wszystkie jagody w kontrolnym gronie miały smak muszkatu. | ||
+ | |||
+ | Autorstwo odmiany: Pawłowski | ||
== Choroby == | == Choroby == |
Wersja z 14:21, 23 sty 2013
Krasotka | |
---|---|
Rodzice | Wiktoria N. x mieszaniec europejsko - amurski |
Gatunek | hybryda międzygatunkowa |
Kraj pochodzenia | Rosja (Pawłowski) |
Masa grona | 350 - 600 g |
Rozmiary jagód | 30x20 mm |
Masa jagód | 5,8 g |
smak | zharmonizowany |
SAT | 2300 |
Termin dojrzewania | 20-30.09 |
Ilość dni dojrzewania | 100-110 |
Mrozoodporność | -24 °C249,15 K -11,2 °F 448,47 °R |
Kolor gron | ciemno różowe |
Zapylanie | własnopylna |
Zastosowanie | deserowe |
Zawartość cukrów | 15 - 17 °Bx |
Opis
Wysokiej jakości odmiana deserowa o bardzo smacznych owocach. Wyraźny muszkatowy smak jagody zyskują gdy grona wiszą na krzewie dłużej. Nie wszystkie jagody w kontrolnym gronie miały smak muszkatu.
Autorstwo odmiany: Pawłowski
Choroby
Podwyższona odporność
Cięcie
Synonimy
Literatura
http://vinograd7.ru/docs/vernisazh/podrobno/krasotka.htm
http://vinograd.info/sorta/stolovye/krasotka.html
opinie na forum: Krasotka
Zdjęcia
Fakty o Krasotka — Kliknij + aby znaleźć podobne strony.RDF feed
Cięcie | 6-8 oczek/m2 + |
Dojrzewanie | 20-30.09 + |
Drewnienie łozy | bardzo dobre + |
Gatunek | Hybryda międzygatunkowa + |
Ilość dni | 100-110 + |
Kolor gron | ciemno różowe + |
Kraj | Rosja (Pawłowski) + |
Masa | 350 -600g + |
Masa jagód | 5,8 g + |
Mrozoodpornosc | 249,15 K (-24 °C, -11,2 °F, 448,47 °R) + |
Obciążenie | 30-40 płodnych oczek na krzew + |
Obsada gron | 1,3-1,5 szt. + |
Odmiana | Krasotka + |
Plenność | wysoka + |
Płodność latorośli | 75-85 % + |
Rozmiar jagód | 30x20 mm + |
Sat | 2.300 + |
Smak | Zharmonizowany + |
Wzrost | średni + |
Zastosowanie | Zastosowanie deserowe + |
Zawartość cukrów | 15 -17 + |