V68-021
Z Winogrona.org
(Różnice między wersjami)
(→Choroby: oidium) |
(→Zdjęcia: link do fotki) |
||
Linia 47: | Linia 47: | ||
== Zdjęcia == | == Zdjęcia == | ||
+ | Inne zdjęcia ; Winnica Golesz - [http://www.winnica.golesz.pl/jpg/owoce/V68021.jpg grona] | ||
<gallery widths=150px heights=150px perrow=4> | <gallery widths=150px heights=150px perrow=4> | ||
Plik:174_V_68-021_Grono._G._Sapijaszko.jpg|Grono., Foto: G. Sapijaszko | Plik:174_V_68-021_Grono._G._Sapijaszko.jpg|Grono., Foto: G. Sapijaszko |
Wersja z 16:00, 6 sty 2012
V 68-021 | |
---|---|
V_68-021 Grono. Foto: G. Sapijaszko | |
Rodzice | Festivee x Illinois |
Gatunek | hybryda międzygatunkowa |
Kraj pochodzenia | Kanada (Vineland) |
Masa grona | 150-250 g |
Rozmiary jagód | 18 mm |
Masa jagód | 4-5 g |
smak | prosty |
Termin dojrzewania | 11-20.09 |
Mrozoodporność | -25 °C248,15 K -13 °F 446,67 °R |
Kolor gron | różowe |
Zastosowanie | deserowe |
Zawartość cukrów | 18-22 °Bx |
Zawartość kwasów | 5-7 g/l |
Opis
Mrozoodporna odmiana deserowa przydatna do uprawy niemal na terenie całego kraju.
Choroby
Wg badań za okres 1991/93 - Instytut Rebenzuchtung Geilweilerhof, Siebeldingen , Niemcy - jest praktycznie odmianą odporną na mączniaka prawdziwego. W skali 1 do 9 - wynik 1/2{B/L] B- jagody ; L- liście]. Dla porównania ; Muller Thurgau B/L=9/7 ; Silvaner B/L=9/9
Cięcie
Synonimy
Literatura
Zdjęcia
Inne zdjęcia ; Winnica Golesz - grona
Fakty o V68-021 — Kliknij + aby znaleźć podobne strony.RDF feed
Cięcie | 6-10 oczek/m2 + |
Dojrzewanie | 11-20.09 + |
Drewnienie łozy | bardzo dobre + |
Gatunek | Hybryda międzygatunkowa + |
Kolor gron | różowe + |
Kraj | Kanada (Vineland) + |
Masa | 150 -250g + |
Masa jagód | 4-5 g + |
Mrozoodpornosc | 248,15 K (-25 °C, -13 °F, 446,67 °R) + |
Obciążenie | 40-50 płodnych oczek na krzew + |
Obsada gron | 1.5-1.8 szt. + |
Odmiana | V 68-021 +, Festivee + i Illinois + |
Plenność | średnia + |
Płodność latorośli | 70-90 % + |
Rozmiar jagód | 18 mm + |
Smak | Prosty + |
Wzrost | silny + |
Zastosowanie | Zastosowanie deserowe + |
Zawartość cukrów | 18 -22 + |
Zawartość kwasów | 5 -7 + |