modified on 23 lut 2024 at 14:20 ••• 19 200 views

Gamay

Z Winogrona.org

(Różnice między wersjami)
(Literatura)
Linia 2: Linia 2:
|kolor=#99B3FF
|kolor=#99B3FF
|odmiana=Gamay
|odmiana=Gamay
-
|zdjęcie=b
+
|zdjęcie=Gamay.jpg
-
|opis zdjęcia=b
+
|opis zdjęcia=Autor: Viking59 z Wikipedia
|rodzice=[[odmiana::Pinot Noir]] x [[odmiana::Heunisch Weiss]]
|rodzice=[[odmiana::Pinot Noir]] x [[odmiana::Heunisch Weiss]]
|gatunek=Vitis vinifera
|gatunek=Vitis vinifera

Wersja z 10:21, 24 sty 2013

Gamay
Autor: Viking59 z Wikipedia
Autor: Viking59 z Wikipedia
Rodzice Pinot Noir x Heunisch Weiss
Gatunek Vitis vinifera
Kraj pochodzenia Francja
Masa grona 150 g
Rozmiary jagód 15 mm
Masa jagód 2 g
smak Neutralny
SAT 2
Termin dojrzewania Późny
Ilość dni dojrzewania nieznana
Mrozoodporność niska °C
Kolor gron ciemne
Zapylanie własnopylna
Zastosowanie przerobowe
Zawartość cukrów 21 °Bx
Zawartość kwasów 8 g/l

Opis

Proszę uzupełnić.

Choroby

Cięcie

Synonimy

Tematy na naszym forum

Literatura

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Gamay.jpg

Zdjęcia

Fakty o Gamay — Kliknij + aby znaleźć podobne strony.RDF feed
Cięcien oczek/m2  +
DojrzewaniePóźny  +
Drewnienie łozyzadowalające  +
GatunekVitis vinifera  +
Ilość dninieznana  +
Kolor gronciemne  +
KrajFrancja  +
Masa150 g  +
Masa jagód2 g  +
Mrozoodpornosc
Obciążenienieznane płodnych oczek na krzew  +
Obsada gronnieznana szt.  +
OdmianaGamay  +, Pinot Noir  + i Heunisch Weiss  +
Plennośćniska  +
Płodność latorośliśrednia %  +
Rozmiar jagód15 mm  +
Sat2  +
SmakNeutralny  +
Wzrostśredni  +
ZastosowanieZastosowanie przerobowe  +
Zawartość cukrów21  +
Zawartość kwasów8  +
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcejRozumiem