Baron
Z Winogrona.org
(Różnice między wersjami)
Wersja z 19:30, 22 mar 2013
Baron | |
---|---|
Rodzice | Cabernet Sauvignon x Bronner |
Gatunek | Hybryda międzygatunkowa |
Kraj pochodzenia | Niemcy |
Masa grona | 160 g |
Rozmiary jagód | 16 mm |
SAT | 2700 |
Termin dojrzewania | 10-20.10 |
Mrozoodporność | nieznana(nieokreślona) °Cwarning.png„nieznana(nieokreślona) °C” nie jest liczbą. |
Kolor gron | ciemne |
Zapylanie | własnopylna |
Zastosowanie | deserowe |
Zawartość cukrów | 20 °Bx |
Zawartość kwasów | 9 g/l |
Opis
Pochodzenie
Hodowca :Norbert Becker , 1983r. Zarejestrowana w 2000roku.Weinbauinstitut Freiburg /Niemcy
Charakterystyka
Baron = CS x Bronner. Siostrzana odmiana "Cabernet Carbon".
Jest to krzyżówka tzw.5-tej generacji z b.dużym udziałem V.vinifera . Zarejestrowana w Niemczech jako vinifera.
Choroby
Cięcie
Synonimy
Tematy na naszym forum
Literatura
Zdjęcia
Fakty o Baron — Kliknij + aby znaleźć podobne strony.RDF feed
Dojrzewanie | 10-20.10 + |
Gatunek | Hybryda międzygatunkowa + |
Kolor gron | ciemne + |
Kraj | Niemcy + |
Masa | 160 g + |
Mrozoodpornosc | warning.png„nieznana(nieokreślona) °C” nie jest liczbą. |
Odmiana | Baron + |
Rozmiar jagód | 16 mm + |
Sat | 2.700 + |
Wzrost | śednio silny + |
Zastosowanie | Zastosowanie deserowe + |
Zawartość cukrów | 20 + |
Zawartość kwasów | 9 + |