Inga Dorienskiego
Z Winogrona.org
(Różnice między wersjami)
(→Choroby) |
m |
||
Linia 42: | Linia 42: | ||
</gallery> | </gallery> | ||
- | [[Kategoria:Odmiany | + | [[Kategoria:Odmiany]] |
Wersja z 20:58, 29 gru 2014
Inga Dorienskiego | |
---|---|
![]() Inga D. - pierwsze owocowanie. | |
Rodzice | Arkadia x Wostorg |
Gatunek | Hybryda międzygatunkowa |
Kraj pochodzenia | Ukraina (P. Dorienski) |
Masa grona | 600 - 700 g |
Rozmiary jagód | 28 x 24 mm |
Masa jagód | 9 - 11 g |
smak | muszkat |
SAT | 2050 - 2150 |
Ilość dni dojrzewania | 95 - 105 |
Mrozoodporność | - 25 °C248,15 K -13 °F 446,67 °R |
Kolor gron | jasny |
Zastosowanie | deserowe |
Opis
Jedna z najwcześniejszych odmian deserowych selekcji P. Dorieńskiego (Ukraina).
Choroby
Nieco podatna na mączniaka prawdziwego.
Cięcie
Synonimy
Tematy na naszym forum
Literatura
Zdjęcia
Fakty o Inga Dorienskiego — Kliknij + aby znaleźć podobne strony.RDF feed
Drewnienie łozy | bardzo dobre + |
Gatunek | Hybryda międzygatunkowa + |
Ilość dni | 95 - 105 + |
Kolor gron | jasny + |
Kraj | Ukraina (P. Dorienski) + |
Masa | 600 -700g + |
Masa jagód | 9 - 11 g + |
Mrozoodpornosc | 248,15 K (-25 °C, -13 °F, 446,67 °R) + |
Odmiana | Inga Dorienskiego + |
Rozmiar jagód | 28 x 24 mm + |
Sat | 2.050 -2150 + |
Smak | Muszkat + |
Wzrost | bardzo silny + |
Zastosowanie | Zastosowanie deserowe + |