modified on 22 lut 2016 at 18:38 ••• 5 265 views

Perlaut

Z Winogrona.org

(Różnice między wersjami)
(Utworzył nową stronę „{{Odmiana infobox |odmiana = Perlaut |kolor = #99B3FF |zdjęcie = |opis zdjęcia = |rodzice = odmiana::Cinsault x odmiana::Csaba Gyoengye |gatunek = Vitis vin…”)
Linia 20: Linia 20:
== Opis ==
== Opis ==
Deserowa , bardzo smaczna odmiana o okazałych owocach. W polskich warunkach klimatycznych do uprawy wyłącznie w ogrzewanej szklarni.
Deserowa , bardzo smaczna odmiana o okazałych owocach. W polskich warunkach klimatycznych do uprawy wyłącznie w ogrzewanej szklarni.
 +
 +
== Choroby ==
 +
 +
 +
== Cięcie ==
 +
 +
 +
== Synonimy ==
 +
 +
 +
== Literatura ==
 +
 +
 +
== Zdjęcia ==
[[Kategoria:Odmiany]]
[[Kategoria:Odmiany]]

Wersja z 21:46, 17 lut 2010

Perlaut
Rodzice Cinsault x Csaba Gyoengye
Gatunek Vitis vinifera
Kraj pochodzenia Francja
Masa grona 350 g
Rozmiary jagód 25x24 mm mm
smak b.przyjemny, słodki
SAT 2350
Termin dojrzewania 1-10.09
Mrozoodporność -15 °C258,15 K
5 °F
464,67 °R
Kolor gron żółto-zielone
Zastosowanie deserowe

Opis

Deserowa , bardzo smaczna odmiana o okazałych owocach. W polskich warunkach klimatycznych do uprawy wyłącznie w ogrzewanej szklarni.

Choroby

Cięcie

Synonimy

Literatura

Zdjęcia

Fakty o Perlaut — Kliknij + aby znaleźć podobne strony.RDF feed
Dojrzewanie1-10.09  +
GatunekVitis vinifera  +
Kolor gronżółto-zielone  +
KrajFrancja  +
Masa350 g  +
Mrozoodpornosc258,15 K (-15 °C, 5 °F, 464,67 °R)  +
OdmianaPerlaut  +, Cinsault  + i Csaba Gyoengye  +
Rozmiar jagód25x24 mm mm  +
Sat2.350  +
SmakB.przyjemny, słodki  +
ZastosowanieZastosowanie deserowe  +