Perlaut
Z Winogrona.org
(Różnice między wersjami)
(Utworzył nową stronę „{{Odmiana infobox |odmiana = Perlaut |kolor = #99B3FF |zdjęcie = |opis zdjęcia = |rodzice = odmiana::Cinsault x odmiana::Csaba Gyoengye |gatunek = Vitis vin…”) |
|||
| Linia 20: | Linia 20: | ||
== Opis == | == Opis == | ||
Deserowa , bardzo smaczna odmiana o okazałych owocach. W polskich warunkach klimatycznych do uprawy wyłącznie w ogrzewanej szklarni. | Deserowa , bardzo smaczna odmiana o okazałych owocach. W polskich warunkach klimatycznych do uprawy wyłącznie w ogrzewanej szklarni. | ||
| + | |||
| + | == Choroby == | ||
| + | |||
| + | |||
| + | == Cięcie == | ||
| + | |||
| + | |||
| + | == Synonimy == | ||
| + | |||
| + | |||
| + | == Literatura == | ||
| + | |||
| + | |||
| + | == Zdjęcia == | ||
[[Kategoria:Odmiany]] | [[Kategoria:Odmiany]] | ||
Wersja z 21:46, 17 lut 2010
| Perlaut | |
|---|---|
| Rodzice | Cinsault x Csaba Gyoengye |
| Gatunek | Vitis vinifera |
| Kraj pochodzenia | Francja |
| Masa grona | 350 g |
| Rozmiary jagód | 25x24 mm mm |
| smak | b.przyjemny, słodki |
| SAT | 2350 |
| Termin dojrzewania | 1-10.09 |
| Mrozoodporność | -15 °C258,15 K 5 °F 464,67 °R |
| Kolor gron | żółto-zielone |
| Zastosowanie | deserowe |
Opis
Deserowa , bardzo smaczna odmiana o okazałych owocach. W polskich warunkach klimatycznych do uprawy wyłącznie w ogrzewanej szklarni.
Choroby
Cięcie
Synonimy
Literatura
Zdjęcia
Fakty o Perlaut — Kliknij + aby znaleźć podobne strony.RDF feed
| Dojrzewanie | 1-10.09 + |
| Gatunek | Vitis vinifera + |
| Kolor gron | żółto-zielone + |
| Kraj | Francja + |
| Masa | 350 g + |
| Mrozoodpornosc | 258,15 K (-15 °C, 5 °F, 464,67 °R) + |
| Odmiana | Perlaut +, Cinsault + i Csaba Gyoengye + |
| Rozmiar jagód | 25x24 mm mm + |
| Sat | 2.350 + |
| Smak | B.przyjemny, słodki + |
| Zastosowanie | Zastosowanie deserowe + |

