Siejaniec Prodjusera
Z Winogrona.org
(Różnice między wersjami)
m (stronę Siejaniec Produsjera przeniósł do Siejaniec Prodjusera: Literówka w polskim tłumaczeniu nazwy odmiany) |
(→Opis) |
||
| Linia 22: | Linia 22: | ||
}} | }} | ||
== Opis == | == Opis == | ||
| - | |||
| - | |||
| - | |||
== Choroby == | == Choroby == | ||
Wersja z 18:48, 7 paź 2019
| Siejaniec Prodjusera (Сеянец Продюсерa) | |
|---|---|
| Rodzice | Podarok Zaporoża x XVII-10-26 |
| Gatunek | Hybryda międzygatunkowa |
| Kraj pochodzenia | Ukraina (E.G. Pawłowski) |
| Masa grona | 8 g |
| Masa jagód | 600-800 g |
| smak | Harmonijny z posmakiem gruszki |
| Termin dojrzewania | 10 IX |
| Ilość dni dojrzewania | 115-125 |
| Mrozoodporność | -23 °C250,15 K -9,4 °F 450,27 °R |
| Kolor gron | zielono-żółte |
| Zapylanie | obcopylna |
| Zastosowanie | deserowe |
| Zawartość cukrów | 17 °Bx |
| Zawartość kwasów | 5 g/l |
Opis
Choroby
Odporność na choroby powyżej średniej (wystarczą 2 zabiegi - przed i po kwitnieniu)..
Cięcie
6 - 8 oczek
Synonimy
Tematy na naszym forum
Literatura
https://vinedresser.info/sorta/435-produser
Zdjęcia
Koronka
Liście
Kwiatostan
Grona
Jagody
Krzew
Fakty o Siejaniec Prodjusera — Kliknij + aby znaleźć podobne strony.RDF feed
| Cięcie | 6-8 oczek oczek/m2 + |
| Dojrzewanie | 10 IX + |
| Drewnienie łozy | bardzo dobre + |
| Gatunek | Hybryda międzygatunkowa + |
| Ilość dni | 115-125 + |
| Kolor gron | zielono-żółte + |
| Kraj | Ukraina (E.G. Pawłowski) + |
| Masa | 8 g + |
| Masa jagód | 600-800 g + |
| Mrozoodpornosc | 250,15 K (-23 °C, -9,4 °F, 450,27 °R) + |
| Odmiana | Siejaniec Prodjusera (Сеянец Продюсерa) + |
| Smak | Harmonijny z posmakiem gruszki + |
| Wzrost | Powyżej średniej + |
| Zastosowanie | Zastosowanie deserowe + |
| Zawartość cukrów | 17 + |
| Zawartość kwasów | 5 + |

