modified on 22 wrz 2016 at 19:21 ••• 11 416 views

TP-25

Z Winogrona.org

(Różnice między wersjami)
(Utworzył nową stronę „{{Odmiana infobox |odmiana = TP-25 |kolor = #99B3FF |zdjęcie = |opis zdjęcia = |rodzice = odmiana::Tair x odmiana::Pliewien |gatunek = hybryda międzygatunk…”)
Linia 4: Linia 4:
|zdjęcie =  
|zdjęcie =  
|opis zdjęcia =  
|opis zdjęcia =  
-
|rodzice = [[odmiana::Tair]] x [[odmiana::Pliewien]]
+
|rodzice = [[odmiana::Tair]] x [[odmiana::V25/20]]
|gatunek = hybryda międzygatunkowa
|gatunek = hybryda międzygatunkowa
|kraj pochodzenia = Ukraina
|kraj pochodzenia = Ukraina
Linia 10: Linia 10:
|rozmiary jagód = 25x27 mm
|rozmiary jagód = 25x27 mm
|smak = zharmonizowany
|smak = zharmonizowany
-
|SAT =  
+
|SAT = 2400
|termin dojrzewania =  
|termin dojrzewania =  
|mrozoodporność = -22
|mrozoodporność = -22
Linia 20: Linia 20:
== Opis ==
== Opis ==
-
Odmiana wczesna 115-120 dni.
+
Odmiana śr. wczesna 115-120 dni.
== Choroby ==
== Choroby ==
Linia 29: Linia 29:
== Synonimy ==
== Synonimy ==
-
55-12-25
+
[[odmiana::55-12-25]]
== Literatura ==
== Literatura ==
-
treść
+
http://vinograd.info/sorta/stolovye/tp-25.html
 +
 
== Zdjęcia ==
== Zdjęcia ==

Wersja z 15:09, 7 sie 2011

TP-25
Rodzice Tair x V25/20
Gatunek hybryda międzygatunkowa
Kraj pochodzenia Ukraina
Masa grona 700 g
Rozmiary jagód 25x27 mm mm
smak zharmonizowany
SAT 2400
Mrozoodporność -22 °C251,15 K
-7,6 °F
452,07 °R
Kolor gron jasne
Zapylanie własnopylna
Zastosowanie deserowe

Opis

Odmiana śr. wczesna 115-120 dni.

Choroby

Dobra odporność na choroby

Cięcie

Krzewy o silnym wzroście. Przy formach małych zaleca się pozostawienie 8-12 oczek.

Synonimy

55-12-25

Literatura

http://vinograd.info/sorta/stolovye/tp-25.html


Zdjęcia

Fakty o TP-25 — Kliknij + aby znaleźć podobne strony.RDF feed
GatunekHybryda międzygatunkowa  +
Kolor gronjasne  +
KrajUkraina  +
Masa700 g  +
Mrozoodpornosc251,15 K (-22 °C, -7,6 °F, 452,07 °R)  +
OdmianaTP-25  +, Tair  +, V25/20  + i 55-12-25  +
Rozmiar jagód25x27 mm mm  +
Sat2.400  +
SmakZharmonizowany  +
ZastosowanieZastosowanie deserowe  +