modified on 12 lut 2016 at 11:50 ••• 7 743 views

Muskat Aleksandryjski

Z Winogrona.org

Muskat Aleksandryjski
Przykłądowe zdjęcie odmiany
Przykłądowe zdjęcie odmiany
Rodzice Muskat Żółty x Axina de tres bias
Gatunek Vitis vinifera
Kraj pochodzenia Włochy
Masa grona 300 g
Rozmiary jagód 25 mm
Masa jagód 6 g
smak Muszkat
SAT 2900
Termin dojrzewania Późny
Ilość dni dojrzewania nieznana
Mrozoodporność nieznana °Cwarning.png„nieznana °C” nie jest liczbą.
Kolor gron Jasne
Zapylanie własnopylna
Zastosowanie deserowe
Zawartość cukrów 18 °Bx
Zawartość kwasów 6 g/l

Opis

Starożytna odmiana ciągle jeszcze uprawiana w wielu krajach. Z uwagi na konieczny długi okres wegetacji oraz wymagające warunki termiczne w Polsce w gruncie nie uprawiana. Wrażliwa na niskie temperatury w czasie kwitniena.

Choroby

Cięcie

Synonimy

Angliko

Tematy na naszym forum

Literatura

http://en.wikipedia.org/wiki/Muscat_of_Alexandria

Zdjęcia

Fakty o Muskat Aleksandryjski — Kliknij + aby znaleźć podobne strony.RDF feed
Cięcien oczek/m2  +
DojrzewaniePóźny  +
Drewnienie łozyzadowalające  +
GatunekVitis vinifera  +
Ilość dninieznana  +
Kolor gronJasne  +
KrajWłochy  +
Masa300 g  +
Masa jagód6 g  +
Mrozoodpornoscwarning.png„nieznana °C” nie jest liczbą.
Obciążenienieznane płodnych oczek na krzew  +
Obsada gronnieznana szt.  +
OdmianaMuskat Aleksandryjski  +, Muskat Żółty  + i Axina de tres bias  +
Plennośćśrednia  +
Płodność latorośliśrednia %  +
Rozmiar jagód25 mm  +
Sat2.900  +
SmakMuszkat  +
Wzrostśredni  +
ZastosowanieZastosowanie deserowe  +
Zawartość cukrów18  +
Zawartość kwasów6  +