Bajkonur
Z Winogrona.org
Bajkonur | |
---|---|
Rodzice | Talizman x Krasotka |
Gatunek | Hybryda międzygatunkowa |
Kraj pochodzenia | Rosja |
Masa grona | 400 - 700 g |
Masa jagód | 12 - 16 g |
smak | Zharmonizowany |
Ilość dni dojrzewania | 105 - 115 |
Mrozoodporność | -23 °C250,15 K -9,4 °F 450,27 °R |
Kolor gron | śliwkowy |
Zastosowanie | deserowe |
Zawartość cukrów | 20 °Bx |
Zawartość kwasów | 8 g/l |
Opis
Bardzo wczesna odmiana deserowa. Grona średniozwarte o wadze 400 - 700 gram, nawet do 1kg. Stożkowe lub cylindryczne. Jagody bardzo duże 12 - 16 g, wydłużone o brodawkowatym kształcie, mięsiste, soczyste. W każdej jagodzie można znaleźć od 1 do 3 nasion. Skórka gruba, nie pęka. Można je przechowywać przez długi czas. Dobrze znoszą transport.
Choroby
Cięcie
6 - 8 oczek
Synonimy
Tematy na naszym forum
Literatura
Zdjęcia
Zdjęcia ułatwiające identyfikację odmiany
Inne zdjęcia
Vladimir Plyasunov: liść; ;jagody, grono; ;krzew; ;Игорь Владимирович Заика: grono; ;Liubitielskij Winogradnik: grono
Zdjęcia użytkowników forum
Koronka
Liście
Kwiatostan
Grona
Jagody
Krzew
Fakty o Bajkonur — Kliknij + aby znaleźć podobne strony.RDF feed
Gatunek | Hybryda międzygatunkowa + |
Ilość dni | 105 - 115 + |
Kolor gron | śliwkowy + |
Kraj | Rosja + |
Masa | 400 -700g + |
Masa jagód | 12 - 16 g + |
Mrozoodpornosc | 250,15 K (-23 °C, -9,4 °F, 450,27 °R) + |
Odmiana | Bajkonur + |
Smak | Zharmonizowany + |
Wzrost | silny + |
Zastosowanie | Zastosowanie deserowe + |
Zawartość cukrów | 20 + |
Zawartość kwasów | 8 + |