modified on 26 cze 2012 at 23:12 ••• 9 780 views

Lady Patricia

Z Winogrona.org

Lady Patricia
Rodzice (Sejbel 14665 x SV - 20.365)
Gatunek Hybryda międzygatunkowa
Kraj pochodzenia USA
Masa grona 300 - 1000 g
Rozmiary jagód 38 x 27 mm
Masa jagód 7 - 9 g
smak zharmonizowany
SAT 2700
Termin dojrzewania 01-10.10
Ilość dni dojrzewania 130-135
Mrozoodporność 27 °C300,15 K
80,6 °F
540,27 °R
Kolor gron zielono-żółty
Zapylanie własnopylna
Zastosowanie deserowe
Zawartość cukrów 16.4 °Bx
Zawartość kwasów 7 g/l

Opis

Bardzo ładnie wyglądające grona o podłużnych jagodach. Jest to smaczna odmiana, której grona na krzewach prowadzonych w formach przestrzennych mogą osiągać do 1kg. Ze względu na późny termin dojrzewania polecana w najcieplejsze rejony Polski i pod południowe/południowo-zachodnie ściany.

Choroby

Wysoka odporność na choroby grzybowe

Cięcie

Synonimy

(Ilinois 182-1)

Literatura

http://www.winorosl.pl/images/stories//winorosl/2008/owoce_2008_3//lady_patrycja_p1020895_1_1.jpg

Zdjęcia

Fakty o Lady Patricia — Kliknij + aby znaleźć podobne strony.RDF feed
Cięcie8 - 10 oczek/m² oczek/m2  +
Dojrzewanie01-10.10  +
Drewnienie łozybardzo dobre  +
GatunekHybryda międzygatunkowa  +
Ilość dni130-135  +
Kolor gronzielono-żółty  +
KrajUSA  +
Masa300 -1000g  +
Masa jagód7 - 9 g  +
Mrozoodpornosc300,15 K (27 °C, 80,6 °F, 540,27 °R)  +
Obciążenie35 - 40 płodnych oczek na krzew płodnych oczek na krzew  +
Obsada gron1,3 szt.  +
OdmianaLady Patricia  +
Plennośćwysoka  +
Rozmiar jagód38 x 27 mm  +
Sat2.700  +
SmakZharmonizowany  +
Wzrostsilny  +
ZastosowanieZastosowanie deserowe  +
Zawartość cukrów16 .4  +
Zawartość kwasów7  +