Inga Dorienskiego
Z Winogrona.org
| Inga Dorienskiego | |
|---|---|
![]() Inga D. - pierwsze owocowanie. | |
| Rodzice | Arkadia x Wostorg |
| Gatunek | Hybryda międzygatunkowa |
| Kraj pochodzenia | Ukraina (P. Dorienski) |
| Masa grona | 600 - 700 g |
| Rozmiary jagód | 28 x 24 mm |
| Masa jagód | 9 - 11 g |
| smak | muszkat |
| SAT | 2050 - 2150 |
| Ilość dni dojrzewania | 95 - 105 |
| Mrozoodporność | - 25 °C248,15 K -13 °F 446,67 °R |
| Kolor gron | jasny |
| Zastosowanie | deserowe |
Opis
Jedna z najwcześniejszych odmian deserowych selekcji P. Dorieńskiego (Ukraina).
Choroby
Nieco podatna na mączniaka prawdziwego.
Cięcie
Synonimy
Tematy na naszym forum
Literatura
Zdjęcia
Fakty o Inga Dorienskiego — Kliknij + aby znaleźć podobne strony.RDF feed
| Drewnienie łozy | bardzo dobre + |
| Gatunek | Hybryda międzygatunkowa + |
| Ilość dni | 95 - 105 + |
| Kolor gron | jasny + |
| Kraj | Ukraina (P. Dorienski) + |
| Masa | 600 -700g + |
| Masa jagód | 9 - 11 g + |
| Mrozoodpornosc | 248,15 K (-25 °C, -13 °F, 446,67 °R) + |
| Odmiana | Inga Dorienskiego + |
| Rozmiar jagód | 28 x 24 mm + |
| Sat | 2.050 -2150 + |
| Smak | Muszkat + |
| Wzrost | bardzo silny + |
| Zastosowanie | Zastosowanie deserowe + |


