Kostia
Z Winogrona.org
Wersja Grapeseater (dyskusja | wkład) z dnia 14:10, 24 lut 2016
Kostia | |
---|---|
Rodzice | V25/20 x Polieri -5 |
Gatunek | Hybryda międzygatunkowa |
Kraj pochodzenia | Bułgaria |
Masa grona | 300-500 g |
Rozmiary jagód | 25 x 23 mm |
Masa jagód | 5-8 g |
smak | zharmonizowany |
Termin dojrzewania | ?? |
Ilość dni dojrzewania | 115 - 125 |
Mrozoodporność | -22 °C251,15 K -7,6 °F 452,07 °R |
Kolor gron | ciemne |
Zapylanie | obcopylna |
Zastosowanie | deserowe |
Opis
Bardzo słodkie, nierównej wielkości owalne jagody, podobne w wyglądzie do odmiany Ajwaz. W tunelu dojrzała początkiem września w niesprzyjającym roku 2010. Grona mogą osiągać ciężar nawet 1,2kg.
Genealogia
treść
Choroby
treść
Cięcie
treść
Synonimy
I-83/29
Literatura
http://vinograd.info/sorta/stolovye/kostya.html
Zdjęcia
Winnica Bogoniowice: grona
Zdjęcia forumowiczów
Koronka
Liście
Kwiatostan
Grona
Jagody
Krzew
Fakty o Kostia — Kliknij + aby znaleźć podobne strony.RDF feed
Dojrzewanie | ?? + |
Drewnienie łozy | dobre + |
Gatunek | Hybryda międzygatunkowa + |
Ilość dni | 115 - 125 + |
Kolor gron | ciemne + |
Kraj | Bułgaria + |
Masa | 300 -500g + |
Masa jagód | 5-8 g + |
Mrozoodpornosc | 251,15 K (-22 °C, -7,6 °F, 452,07 °R) + |
Odmiana | Kostia +, V25/20 +, Polieri -5 + i Ajwaz + |
Plenność | wysoka + |
Rozmiar jagód | 25 x 23 mm + |
Smak | Zharmonizowany + |
Zastosowanie | Zastosowanie deserowe + |