Gamay
Z Winogrona.org
Gamay | |
---|---|
![]() Autor: Viking59 z Wikipedia | |
Rodzice | Pinot Noir x Heunisch Weiss |
Gatunek | Vitis vinifera |
Kraj pochodzenia | Francja |
Masa grona | 150 g |
Rozmiary jagód | 15 mm |
Masa jagód | 2 g |
smak | Neutralny |
SAT | 2 |
Termin dojrzewania | Późny |
Ilość dni dojrzewania | nieznana |
Mrozoodporność | niska °C![]() |
Kolor gron | ciemne |
Zapylanie | własnopylna |
Zastosowanie | przerobowe |
Zawartość cukrów | 21 °Bx |
Zawartość kwasów | 8 g/l |
Opis
Francuska odmiana będąca podstawą znanego wina Beaujolais nouveau.
Choroby
Cięcie
Synonimy
Tematy na naszym forum
Literatura
http://en.wikipedia.org/wiki/Gamay
Zdjęcia
Fakty o Gamay — Kliknij + aby znaleźć podobne strony.RDF feed
Cięcie | n oczek/m2 + |
Dojrzewanie | Późny + |
Drewnienie łozy | zadowalające + |
Gatunek | Vitis vinifera + |
Ilość dni | nieznana + |
Kolor gron | ciemne + |
Kraj | Francja + |
Masa | 150 g + |
Masa jagód | 2 g + |
Mrozoodpornosc | ![]() |
Obciążenie | nieznane płodnych oczek na krzew + |
Obsada gron | nieznana szt. + |
Odmiana | Gamay +, Pinot Noir + i Heunisch Weiss + |
Plenność | niska + |
Płodność latorośli | średnia % + |
Rozmiar jagód | 15 mm + |
Sat | 2 + |
Smak | Neutralny + |
Wzrost | średni + |
Zastosowanie | Zastosowanie przerobowe + |
Zawartość cukrów | 21 + |
Zawartość kwasów | 8 + |