New York Muscat
Z Winogrona.org
New York Muscat | |
---|---|
NEW YORK MUSCAT - grono Foto: J,Czapski | |
Rodzice | Muscat Hamburg x Ontario |
Gatunek | Hybryda międzygatunkowa |
Kraj pochodzenia | USA |
Masa grona | 169 g |
Rozmiary jagód | 16 mm |
Masa jagód | 2,7 g |
smak | muszkat-labrusca |
SAT | 2600 |
Termin dojrzewania | 11-20.09 |
Ilość dni dojrzewania | 155 |
Mrozoodporność | -24 °C249,15 K -11,2 °F 448,47 °R |
Kolor gron | czerwone |
Zapylanie | własnopylna |
Zastosowanie | ogólne |
Zawartość cukrów | 18,3 °Bx |
Opis
Mrozoodporna odmiana o przeciętnym muszkatowym smaku i średniej wielkości gronach i jagodach.
Genealogia
NEW YORK MUSCAT = Muscat Hamburg x Ontario
→ 62,5%V.vinifera + 37,5%V.labrusca
Parametry
wg New York Cornell University
1965r zbiór 23/09 - 19Brix; kwasy 6g/l; taniny 1,23g/l
1966r zbiór 27/09 - 17,3Brix; kwasy 5,6g/l; taniny 2,12g/l
1967r zbiór 26/10 - 19,5Brix; kwasy 7,3g/l; taniny 1,32g/l
1968r zbiór 8/10 - 20,2Brix; kwasy 5,6g/l; taniny 0,7g/l
Dojrzewanie
Skierniewice 2012 - zbiór: 26/09; plon: 1,4 kg/krzew: masa gron: 118g; masa jagód: 2,84g; ekstrakt: 18,2%
Choroby
Cięcie
Synonimy
NY 12997
Literatura
Linki
Opinie na forum: New York Muskat
Zdjęcia
Fotki ułatwiające identyfikację odmiany
- wg NPGS: liść; spód liścia; kwiatostan; ;grono, jagody i pestki – rozmiary 2014; ;grono, jagody i pestki - rozmiary 2011; ;szczegółowe dane obserwacyjne
- wg UC Davis: koronka; ;lisć; ;spód liścia; ;grono
- wg glossary wein-plus: grono i liść
Inne zdjęcia
Winnica Zawisza:grona
Zdjęcia wykonane przez forumowiczów
Koronka
Liście
Kwiatostan
Grona
Jagody
Krzew
Fakty o New York Muscat — Kliknij + aby znaleźć podobne strony.RDF feed
Dojrzewanie | 11-20.09 + |
Gatunek | Hybryda międzygatunkowa + |
Ilość dni | 155 + |
Kolor gron | czerwone + |
Kraj | USA + |
Masa | 169 g + |
Masa jagód | 2,7 g + |
Mrozoodpornosc | 249,15 K (-24 °C, -11,2 °F, 448,47 °R) + |
Odmiana | New York Muscat +, Muskat Hamburski + i Ontario + |
Rozmiar jagód | 16 mm + |
Sat | 2.600 + |
Smak | Muszkat-labrusca + |
Zastosowanie | Zastosowanie ogólne + |
Zawartość cukrów | 18,3 + |