Muskat Hamburski
Z Winogrona.org
Muskat Hamburski | |
---|---|
Żródło: Wikipedia | |
Rodzice | Frankenthal x Muskat Aleksandryjski |
Gatunek | Vitis vinifera |
Kraj pochodzenia | Niemcy |
Masa grona | 400 g |
Rozmiary jagód | 25 mm |
Masa jagód | 6 g |
smak | Muszkat |
SAT | 2800 lub wyższy |
Termin dojrzewania | Póżny |
Ilość dni dojrzewania | nieznana |
Mrozoodporność | nieznana °Cwarning.png„nieznana °C” nie jest liczbą. |
Kolor gron | ciemne |
Zapylanie | własnopylna |
Zastosowanie | deserowe |
Zawartość cukrów | 18 °Bx |
Zawartość kwasów | 6 g/l |
Opis
Odmiana wyprowadzona w 1850 roku. Mimo, że jest to raczej odmiana deserowa to pozwala uzyskać czerwone wino z aromatem muskatowym. Największe uprawy w USA.
Choroby
Cięcie
Synonimy
Muskat Hamburg, Balck Hamburg, Black Muskat, Aleatico, Black of Alexandria, Black Muskat of Alexandria
Tematy na naszym forum
Literatura
http://en.wikipedia.org/wiki/Black_Muscat
http://www.bunchgrapes.com/muscat_hamburg_grapes.html
http://muscat-wines.com/index.php?option=com_content&view=article&id=66&Itemid=127
Zdjęcia
Zdjęcia ułatwiające identyfikację
- wg Ampelogr. Węgierska: profil liścia
Zdjęcia forumowiczów
Koronka
Liście
Kwiatostan
Grona
Jagody
Krzew
Fakty o Muskat Hamburski — Kliknij + aby znaleźć podobne strony.RDF feed
Cięcie | n oczek/m2 + |
Dojrzewanie | Póżny + |
Drewnienie łozy | zadowalające + |
Gatunek | Vitis vinifera + |
Ilość dni | nieznana + |
Kolor gron | ciemne + |
Kraj | Niemcy + |
Masa | 400 g + |
Masa jagód | 6 g + |
Mrozoodpornosc | warning.png„nieznana °C” nie jest liczbą. |
Obciążenie | nieznane płodnych oczek na krzew + |
Obsada gron | nieznana szt. + |
Odmiana | Muskat Hamburski +, Frankenthal + i Muskat Aleksandryjski + |
Plenność | średnia + |
Płodność latorośli | średnia % + |
Rozmiar jagód | 25 mm + |
Sat | 2.800 lubwyższy + |
Smak | Muszkat + |
Wzrost | średni + |
Zastosowanie | Zastosowanie deserowe + |
Zawartość cukrów | 18 + |
Zawartość kwasów | 6 + |